Με την επίθεσή του να βγάζει ξανά… φλόγες, ο Ολυμπιακός λύγισε και τον Άρη για να παραμείνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα έπρεπε να έχει καθαρίσει πολύ πιο νωρίς. Ένα νεκρό διάστημα δέκα λεπτών στο β’ μέρος, ωστόσο, λίγο έλειψε να φέρει τα πάνω κάτω με τον Άρη να ισοφαρίζει προσωρινά, να έχει και δοκάρι σε ανεπανάληπτο τετ α τετ.

Χρειάστηκαν τα γκάζια από τον πάγκο και η είσοδος του Ποντένσε για να έρθουν άλλα δύο γκολ από τον killer Ελ Καμπί, σε ένα εκρηκτικό ξέσπασμα, με τον Φορτούνη να κάνει ό,τι θέλει πάνω στο τερέν και τον Ροντινέι να οργώνει όλη τη δεξιά πτέρυγα! Λίγο αργότερα, εκπληκτικός συνδυασμός των Γιόβετιτς, Μπιέλ και ιδανικό τελείωμα του Μαυροβούνιου έφεραν το σκορ στο 4-1. Από τεσσάρα σε τεσσάρα δηλαδή η ομάδα του Πειραιά.

Μόλις στο 7ο λεπτό η πίεση των γηπεδούχων ψηλά, οδήγησε σε λάθος πάσα εκτός περιοχής, με τον Φορτούνη να πασάρει άμεσα στον Ελ Καμπί, ο οποίος στην κίνηση δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουέστα που με το ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ, με τον ρέφερι να «δείχνει» άουτ. Με την ομάδα του Άρη να αμύνεται στο μισό γήπεδο, με διπλή ζώνη πίσω από τη μπάλα, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν την πίεση και απείλησαν δεύτερη φορά με το δυνατό σουτ του Φορτούνη από το ύψος της περιοχής να φεύγει ψηλά.

Με τον Έσε να αγωνίζεται με σπασμένη μύτη, αλλά αυτό να μην τον εμποδίζει να βρίσκεται παντού στο χώρο του κέντρου, οι παίκτες του Μαρτίνεθ, επέβαλαν τον ρυθμό τους, έβγαλαν ένταση στο παιχνίδι και προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν το κάθε λάθος των «κίτρινων». Αυτό ακριβώς έγινε στη φάση του 21ου λεπτού όταν ο Φορτούνης έφυγε σφαίρα προς την επίθεση, έπειτα από πάσα του Σολμπάκεν, πάσαρε στον Μασούρα στα δεξιά του, εκείνος επιχείρησε να του επιστρέψει τη μπάλα, η οποία βρήκε στο πόδι του Μπράμπετς, πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Για μία ακόμη φορά, η ομάδα του Πειραιά με ελεγχόμενο ροτέισιον, έβγαλε πολλή ενέργεια και τρομερή διάθεση. Ο Φρέιρε επέστρεψε δίπλα στον Ρέτσο, ο Κίνι αντικατέστησε αριστερά τον Ορτέγκα, ο Ροντινέι επέστρεψε δεξιά, ο Έσε στον άξονα. Όσο για την επιθετική τετράδα, διατηρήθηκαν Σολμπάκεν και Ελ Καμπί, ενώ επέστρεψαν με γεμάτες μπαταρίες οι Φορτούνης και Μασούρας.

Με πρέσινγκ που έσπαγε κόκκαλα στη μεσαία γραμμή και εξαιρετική αξιοποίηση των κενών χώρων, οι παίκτες του Ολυμπιακού θα μπορούσαν να πετύχουν ακόμη ένα γκολ μέχρι την ανάπαυλα. Το έψαξαν με το δυνατό σουτ του Σολμπάκεν στο 39′, αλλά ο Νορβηγός αστόχησε από δύσκολη γωνία.

Ο Άρης προσπάθησε να φανεί επιθετικά στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, αλλά το μόνο που κέρδισαν οι παίκτες του Άκη Μάντζιου ήταν ένα κόρνερ και μία κίτρινη σε βάρος του Κίνι. Το ημίχρονο έκλεισε στο 1-0, με την αντεπίθεση που το προκάλεσε να διαρκεί 8 δευτερόλεπτα και να προέρχεται από δύο πάσες! Το λες και αποθέωση του άμεσου ποδοσφαίρου.

Αλλαγή και ισοφάριση από το… πουθενά!

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο Πάρντο αντικατέστησε για τους «κίτρινους» τον Οντουμπάτζο, ενώ από το 37′ ο Βέλεθ αντικατέστησε τον Μπράμπετς που ένιωσε ενοχλήσεις. Η αλλαγή του Άκη Μάντζιου αποδείχθηκε γούρικη, καθώς δύο λεπτά αργότερα, ο Ρούμπεν Πάρντο πήρε το ριμπάουντ από απρόσεκτο διώξιμο του Κίνι και με οβίδα εκτός περιοχής έφερε το παιχνίδι στα ίσια από το πουθενά. Ο Ισπανός πέτυχε το πρώτο γκολ που δέχθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ σηκώθηκε από τον πάγκο, ζήτησε περισσότερη ένταση και σκληράδα από τους παίκτες του, πριν επέμβει στο παιχνίδι με αλλαγές. Ο μασκοφόρος Σαντιάγκο Έσε, επιχείρησε με σουτ στην κίνηση να απειλήσει στο 52′, αλλά η μπάλα βρήκε στα σώματα για ακόμη μία φορά. Ένα λεπτό αργότερα, ο Άρης έχασε την ευκαιρία του αγώνα για να πάρει κεφάλι στο σκορ, όταν ο Σουλεϊμάνοφ έφυγε στην κόντρα και πάσαρε ιδανικά στον Νταρίντα που βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά στο πλασέ που ακολούθησε, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

Κάπου εκεί, Ποντένσε και Μπιέλ πέρασαν στο γήπεδο, αντί των Σολμπάκεν και Μασούρα, με τους γηπεδούχους να εντείνουν ξανά την πίεση, αλλά η μπάλα να μην τους κάνει το χατίρι, καθώς σε διαδοχικά σουτ, σταματούσε σε κάποιο πόδι αμυντικού… Στο 58′ από σέντρα του Ροντινέι, ο Ελ Καμπί βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ωστόσο, από κόρνερ του Φορτούνη, ο Μαροκινός κανονιέρης, ήταν εκεί που έπρεπε για να πιάσει την κεφαλιά την ώρα που ο Ματαρίτα τον τραβούσε από τη… φανέλα για να γράψει το 2-1. Έβδομή ασίστ για τον αρχηγό, 8ο φετινό γκολ για τον Ελ Καμπί…

Με τον Ποντένσε να βρίσκεται στη γνωστή του θέση ανάμεσα στις γραμμές και να ανακατεύει την αντίπαλη άμυνα, ήρθε και το 3-1 στο 70′. Ο Πορτογάλος έβγαλε τον Ροντινέι στην πλάτη της άμυνας, εκείνος σέντραρε συρτά από δεξιά και ο Ελ Καμπί που έκανε κίνηση στο πρώτο δοκάρι, πέρασε τη μπάλα από το μάτι της βελόνας, για να χριστεί σκόρερ δεύτερη φορά!

Σε ένα χρονικό σημείο που το γήπεδο έγειρε, οι «ερυθρόλευκοι» δεν σήκωσαν το γκάζι από το πάτωμα και λίγο έλειψε να σκοράρουν ξανά με τον Μπιέλ και τον Ποντένσε, αλλά ο Κούεστα στάθηκε στο ύψος του.  Στα τελευταία λεπτά ο Μπιέλ αστόχησε μόνος προς της εστίας, ενώ στο 88′ σε πέναλτι που προήλθε από ενέργεια του Ροντινέι και χέρι αμυντικού, ο Φορτούνης δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουέστα, ο οποίος έδιωξε με τα πόδια!