Τέσσερα λεπτά ήταν αρκετά προκειμένου ο Ολυμπιακός να καθαρίσει το παιχνίδι κόντρα στην Κηφισιά, με τον Ντάνιελ Ποντένσε να κερδίζει το πέναλτι που αξιοποίησε ο Ελ Καμπί στο 21′ και να πετυχαίνει με κεφαλιά το 2-0 στο 25′. Το ξέσπασμα αυτό των «ερυθρόλευκων» ήταν η αρχή του τέλους στην αναμέτρηση, καθώς ήρθαν στο δεύτερο μισό τα γκολ των Γιόβετιτς και Ιμπόρα για το εμφατικό 4-0 της ομάδας του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Βέβαια οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στο γήπεδο με το μυαλό στον αγώνα κόντρα στη Φράιμπουργκ και λίγο έλειψε να το πληρώσουν. Ενδεχομένως να υποτίμησαν σ’ έναν βαθμό και τις δυνατότητες των αντιπάλων τους, με αποτέλεσμα να βγουν άναρχα προς την επίθεση και ν’ αφήσουν εκτεθειμένα τα μετόπισθεν, ωστόσο, ο πολύπειρος Πασχαλάκης ήταν εκεί που έπρεπε για να εμποδίσει το 0-1.

Η ελαφρότητα των γηπεδούχων στα αμυντικά καθήκοντά τους προκάλεσε την έκρηξη του πάγκου, με αποτέλεσμα η εικόνα να βελτιωθεί γρήγορα και να ακολουθήσουν τα δύο γκολ με διαφορά μικρότερη των πέντε λεπτών!

«Καταλύτης» ο Ποντένσε

Στο 19′ ο Ποντένσε έκανε κίνηση εντός περιοχής, δέχθηκε το επιπόλαιο σπρώξιμο του Πέιου και βρέθηκε στο έδαφος. Ο διαιτητής Κατοίκος έδειξε την άσπρη βούλα με τον Ελ Καμπί να παίρνει την ευθύνη, παρότι εξέφρασε επιθυμία να εκτελέσει ο Σολμπάκεν, και να γράψει το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα, σε κατεβασιά του Ορτέγα από αριστερά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο δαιμόνιος Ποντένσε βρέθηκε αμαρκάριστος κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι.

Με τον Μαντί Καμαρά να μην έχει πολύ βενζίνη στο ντεπόζιτο, ενδεικτικό και των λαθών του στο πρώτο μισο, ο Μαρτίνεθ αποφάσισε να τον ξεκουράσει και να βάλει στη θέση του τον Ιμπόρα. Με τον κεφάτο Σολμπάκεν να συνεχίζει από εκεί που είχε σταματήσει οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν τον έλεγχο του αγώνα.

Η είσοδος του Γιόβετιτς στο 58′ συνοδεύτηκε από το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού. Ο Μαυροβούνιος σκόρερ έκλεψε την μπάλα, έπειτα από προσπάθεια του πεισματάρη Σκάρπα, δέχθηκε κλωτσιά από πίσω, κέρδισε το πέναλτι και με προσωπική εκτέλεση, άνοιξε λογαριασμό με την ερυθρόλευκη. Η παράσταση του Ολυμπιακού έλαβε τέλος όταν ο Ιμπόρα διαμόρφωσε το τελικό 4-0 με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Μπιέλ στις καθυστερήσεις.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος (74′ Πορόσο), Ντόη Ορτέγα, Καμαρά (46′ Ιμπόρα), Αλεξανδρόπουλος (58′ Καρβάλιο), Ποντένσε, Σκάρπα, Σολμπάκεν (69′ Μπιέλ), Ελ Καμπί (58′ Γιόβετιτς)

Κηφισιά: Κρίστινσον, Μασούρας (61′ Γκόμπελιτς), Τσάπαν, Βαφέας, Αγκμπενιένου, Πέιος (72′ Αντούνες), Παπασάββας (72′ Κωνσταντακόπουλος), Σάντος (61′ Ίλιεφ), Ιπαλίμπο (80′ Παρράς), Αντερέγκεν, Τετέι