Η ατζέντα της ημέρας: Εποχή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ- Ανησυχία για τη Θεσσαλία – Πρεμιέρα για τις νέες ταυτότητες

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς επικράτησε στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών της Έφης Αχτσιόγλου. «Μαζί θα τ’ αλλάξουμε όλα – Δεν θα σας προδώσω ποτέ» δήλωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

1

Εποχή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές

  • Η νίκη: Ξεκάθαρη ήταν η επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς με καταμετρημένο το 75% των ψήφων συγκέντρωσε 56,69% έναντι 43,31% της αντιπάλου του, Έφης Αχτσιόγλου.
  • Η δήλωση: «Μαζί θα τ’ αλλάξουμε όλα – Δεν θα σας προδώσω ποτέ» τόνισε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ενώ ανέφερε ακόμη πως «η σκέψη μου είναι πρώτα απ’ όλα με τους πληγέντες στη Θεσσαλία οποίοι έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίες, είναι μόνοι τους και έχουν μια άλλη δυσκολία. Εύχομαι οι Πολιτεία να λάβει κάθε προληπτικό μέσο». Δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει την οικογένεια του αλλά και τον Νίκος Παππά, ο οποίος πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ του στον β’ γύρο.
  • Η στάση της Έφης Αχτσιόγλου: Λίγο νωρίτερα η αντίπαλος του, Έφη Αχτσιόγλου, του είχε τηλεφωνήσει για να τον συγχαρεί για τη νίκη του. «Εύχομαι στον Στέφανο Κασσελάκη να έχει δύναμη στα νέα του καθήκοντα. Από αύριο ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας» ανέφερε στις πρώτες της δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
2

Νέα κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες

  • Πόσο θα διαρκέσει; Το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα προκαλέσει η «ψυχρή λίμνη» ξεκινάει από σήμερα Δευτέρα (25/09) και θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη.
  • Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν; Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο, δεχόμενες τους μεγαλύτερους όγκους νερού, θα είναι εκ νέου η Θεσσαλία (κυρίως τα δυτικά τμήματα), η κεντρική και βορειοανατολική Στερεά, η Εύβοια και οι Σποράδες. Λόγω της κακοκαιρίας το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε τα σχολεία στη Θεσσαλία να λειτουργήσουν για τρεις ημέρες υπό καθεστώς τηλεκπαίδευσης, με εξαίρεση της περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον Daniel, όπου δεν θα πραγματοποιηθούν καθόλου μαθήματα.
  • Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις: Ο στρατός είναι επί ποδός καθώς 70 άτομα της Ζ’ ΜΑΚ με 10 λέμβους και τον απαιτούμενο εξοπλισμό θα μεταβούν στο στρατόπεδο «Μπουγά» στη Λάρισα και 120 άτομα της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, με 24 λέμβους στο στρατόπεδο «Γεωργούλα». Ελικόπτερα θα είναι σε ετοιμότητα στην 110 και 111 ΠΜ ενώ στο λιμάνι του Βόλου ήδη βρίσκεται το αρματαγωγό «Ικαρία» και σε ετοιμότητα βρίσκονται μια φρεγάτα και ένα πλοίο ταχείας μεταφοράς.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Στην εποχή των νέων ταυτοτήτων

  • Η διαδικασία: Oι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από τις 8:30 σήμερα στο id.gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet να κλείνουν το ραντεβού για την έκδοση του νέου δελτίου στην Αρχή Έκδοσης με βάση τη διεύθυνση μόνιμης ή προσωρινής διαμονής στην Ελλάδα.
  • Το κόστος: Το κόστος έκδοσης του νέου δελτίου ταυτότητας είναι 10 ευρώ, τα οποία θα καταβάλλονται μέσω ηλεκτρονικού παράβολου Δημοσίου. Για τις περιπτώσεις έκδοσης δελτίου ταυτότητας εξαιτίας απώλειας ή φθοράς του προηγούμενου δελτίου, θα καταβάλλεται επιπλέον ηλεκτρονικό παράβολο Δημοσίου, ύψους 9 ευρώ, όπως ακριβώς ισχύει και σήμερα.
  • Μέχρι πότε ισχύουν οι παλιές; Οι νέες ταυτότητες θα ισχύουν για 10 έτη από την ημερομηνία έκδοση τους. Τα παλιά δελτία ταυτότητας παύουν να ισχύουν την 3η Αυγούστου 2026.
4

Τι αλλάζει σε αγοραπωλησίες ακινήτων και βραχυχρόνια μίσθωση

  • Βραχυχρόνια μίσθωση: Θέσπιση πιο αυστηρών ποινών για ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων οι οποίοι δεν δηλώνουν στην Εφορία τα ακίνητα που προορίζονται για βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb αλλά και θέσπιση ΦΠΑ για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις με άνοιγμα βιβλίων, για όλους εκείνους που εκμεταλλεύονται πάνω από δύο ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως επίσης και επιβολή φόρου διαμονής σε 170.000 ακίνητα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
  • Ο διπλός στόχος: Η παρέμβαση στο πλαίσιο της βραχυχρόνιας μίσθωσης έχει διπλό στόχο καθώς αφορά την αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού με τα ξενοδοχεία (στις περιπτώσεις που η δραστηριότητα σε αυτά αποκτά επιχειρηματικά χαρακτηριστικά χωρίς, έως τώρα, να συνοδεύεται από τις αντίστοιχες υποχρεώσεις), αλλά και την αντιμετώπιση των δευτερογενών αρνητικών επιπτώσεων στην κτηματαγορά και τα ενοίκια.
  • Αγοραπωλησίες ακινήτων: Στο εξής όλες οι αγοραπωλησίες ακινήτων θα γίνονται μόνο με τραπεζικά μέσα πληρωμής. Στο πλαίσιο αυτό τα συμβόλαια αγοραπωλησίας ακινήτων θα αναγράφουν υποχρεωτικά την εξόφληση του τιμήματος μεταβίβασης αποκλειστικά με τραπεζικά μέσα πληρωμής.

 

5

Ισοπεδωτικός ξανά ο Ολυμπιακός, περιμένει το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

  • Ερυθρόλευκο ξέσπασμα: Αφού ξεπέρασε το αρχικό μούδιασμα, ο Ολυμπιακός φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ τη νεοφώτιστη Κηφισιά στο «Γ.Καραϊσκάκης» και με το επιβλητικό 4-0 επέστρεψε στις νίκες παραμένοντας τον στην κορυφή της βαθμολογίας. Καταλύτης στην ευρεία επικράτηση ο Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος άνοιξε τον δρόμο με κερδισμένο πέναλτι και γκολ, προτού Γιόβετιτς και Ιμπόρα δώσουν διαστάσεις στο σκορ.
  • Άνετες νίκες για ΠΑΟΚ και Άρη: Με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Κωνσταντέλια που σκόραρε δύο φορές, ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από τα Ιωάννινα και χάρη στο 3-1 επί του ΠΑΣ παρέμεινε κοντά στην κορυφή της κατάταξης. Την ίδια ώρα ο Άρης είχε εύκολη αποστολή απέναντι στον προβληματικό Παναιτωλικό και επιβλήθηκε 3-0, κλείνοντας κάποιες από τις ανοικτές πληγές του.
  • Απόψε το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Η 5η αγωνιστική της Super League ολοκληρώνεται το βράδυ στο γήπεδο της Λεωφόρου. «Πράσινοι» και «κιτρινόμαυροι» προέρχονται από ευρωπαϊκές επιτυχίες και η ψυχολογία τους είναι ανεβασμένη. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι η μοναδική χωρίς απώλειες ως τώρα στο πρωτάθλημα, τη στιγμή που το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα πολλά περιθώρια δεν έχει. Η σέντρα του αγώνα στις 21:00.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr