Στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής άσκησε αυτή τη φορά το εκλογικό δικαίωμά του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παραδίδει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στον επόμενο πρόεδρό του ύστερα από 15 χρόνια.

Στη δήλωσή του για τη διαδικασία ο πρώην Πρωθυπουργός πήρε αποστάσεις από την εσωκομματική πόλωση που αναπτύχθηκε μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής και διεμήνυσε, χρησιμοποιώντας πρώτο πληθυντικό, πως «οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας είναι στο κοινωνικό πεδίο και θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί ενωμένοι». Διότι κατά τον κ. Τσίπρα αυτός είναι ο μόνος δρόμος προκειμένου «να φέρουμε σύντομα τον ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά διακυβέρνησης».

«Σήμερα τον λόγο έχουν τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή προσέρχονται μαζικά στις κάλπες και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Από αύριο θα έχουμε ένα νέο ή μία νέα πρόεδρο, όποια ή όποιον αποφασίσουν οι χιλιάδες Έλληνες.

Είναι λοιπόν με μία έννοια μία σημαντική στιγμή για το κόμμα μας και δεν μπορώ να σας κρύψω ότι αισθάνομαι περήφανος για την παρακαταθήκη που αύριο θα παραλάβει η νέα ηγεσία, μία βαριά παρακαταθήκη.

Αλλά και ευτυχής γιατί η μαζική ανταπόκριση των μελών μας, το ενδιαφέρον της κοινωνίας είναι πολύ σημαντικό εφόδιο για όλους μας, για την επόμενη μέρα.

Γιατί οι αληθινοί, οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας δεν είναι οι εσωκομματικοί αγώνες. Είναι αγώνες στο κοινωνικό πεδίο και θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί ενωμένοι για να στηρίξουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά την κοινωνία και να φέρουμε σύντομα τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία και την προοδευτική παράταξη σε τροχιά διακυβέρνησης» ανέφερε συνολικά ο Αλέξης Τσίπρας.