Αυξημένη είναι η συμμετοχή στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς -όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία- ως τις 16:30 είχαν ψηφίσει πάνω 100.000 μέλη.

Το αντίστοιχο νούμερο στον α’ γύρο της διαδικασίας είχε σημειωθεί στις 17:00.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Κυριακής στις κάλπες είχαν προσέλθει 27.737 μέλη του κόμματος όταν την ίδια ώρα την περασμένη εβδομάδα στον α’ γύρο είχαν ψηφίσει 16.000, ενώ λίγο μετά τις 11:30 η συμμετοχή άγγιζε τις 40.000.

Υπενθυμίζεται ότι στις κάλπες του α’ γύρου, ο ρυθμός της συμμετοχής ήταν περίπου 2οο ψήφοι το λεπτό, ενώ σήμερα ξεπερνά τους 250 το λεπτό.

Σημειώνεται ότι οι κάλπες θα μείνουν ανοιχτές μέχρι τις 8 το βράδυ εκτός αν δοθεί παράταση λόγω μεγαλύτερης συμμετοχής.

Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα.

Δύο ώρες αφού κλείσουν οι κάλπες αναμένεται το ασφαλές αποτέλεσμα που θα αναδείξει τον νικητή.

Ψήφισε στο Αιγάλεω η Έφη Αχτσιόγλου

Το μήνυμα «για ισχυρή δομική αντιπολίτευση απέναντι στη κυβέρνηση της ΝΔ και επιστροφή της παράταξης σε κυβερνητική τροχιά», έστειλε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου στην δήλωση που έκανε μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.

Συγκεκριμένα η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε: «Σήμερα δεκάδες χιλιάδες πολίτες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσέρχονται στις κάλπες και στέλνουν κατ’ αρχάς ένα βασικό μήνυμα, ότι η προοδευτική παράταξη είναι εδώ και θα ασκεί αντιπολίτευση απέναντι σε μία κυβέρνηση που νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά με λευκή επιταγή. Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για να ασκήσουμε ισχυρή δομική αντιπολίτευση απέναντι σε πολιτικές που θέτουν την κοινωνία στο περιθώριο, απέναντι σε πολιτικές που ασκούνται με αλαζονεία. Είμαστε και θα είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τις ανάγκες των πολιτών που ορθώς θεωρούν ότι δεν ζουν με τον τρόπο που τους αξίζει και με τον τρόπο που δικαιούνται να ζουν. Νομίζω ότι η μεγάλη συμμετοχή είναι για όλους μας, για μένα σίγουρα είναι, ευθύνη και δέσμευση ότι θα είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τους ανθρώπους που επιδιώκουν μία άλλη πολιτική στον τόπο, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους, τους επιστήμονες και τους επαγγελματίες, να εκφράσουμε τις προσδοκίες τους και να τους δώσουμε ελπίδα και προοπτική. Είμαι απολύτως αισιόδοξη, πιστεύω ότι σε κάθε περίπτωση το βράδυ θα είμαστε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ πιο δυνατοί και πιο χαμογελαστοί για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας.

Σε ερώτηση « θα είσαστε όλοι μαζί αύριο;», η κ. Αχτσιόγλου απάντησε «είναι αυτονόητο».

«Από αύριο προχωράμε όλοι μαζί»

Ενωτικός εμφανίστηκε στην δήλωσή του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης υπογραμμίζοντας ότι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου αποτελεί εγγύηση της σύγχρονης κυβερνώσας αριστεράς.

Συγκεκριμένα στην δήλωσή του ανέφερε: «Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που έχει ψηφίσει μέχρι στιγμής, έχουμε ακόμη χρόνο. Η κάλπη είναι άδεια σήμερα το πρωί και όλα κρίνονται σήμερα. Χιλιάδες κόσμος σήμερα είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, χιλιάδες κόσμος είναι εγγυητής της σύγχρονης κυβερνώσας αριστεράς που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Όλοι εμείς στην πρώτη γραμμή οφείλουμε να τους ακούσουμε. Ευχαριστώ από καρδιάς. Από αύριο προχωράμε μαζί».

Κλείνοντας ο κ. Κασσελάκης είπε ότι θα πήγαινε στο αεροδρόμιο για να παραλάβει την μητέρα του που ήλθε από την Αμερική.

Πρόεδρος ΚΕΦΕ: Μεγάλη και μαζική η συμμετοχή – Πάνω από 100.000 μέλη ψήφισαν μέχρι στιγμής

Σε  δήλωση του, ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννης Δρόσος, ανέφερε: «Η σημερινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία εξελίσσεται με μεγάλη και μαζική συμμετοχή. Έως τώρα πάνω από 100.000 μέλη προσήλθαν και ψήφισαν, ενώ χιλιάδες ακόμη μέλη αναμένεται να ψηφίσουν στα 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και ηλεκτρονικά από το εξωτερικό.    Θα ήθελα, με την ιδιότητά μου ως Προέδρου της ΚΕΦΕ, να σημειώσω ότι κανόνας των εκλογικών διαδικασιών είναι να αποφεύγεται κατά την ημέρα της εκλογής κάθε προσπάθεια να επηρεάζεται το εκλογικό φρόνημα των ψηφοφόρων.  Σήμερα ψηφίζουμε!»