Ο 11χρονος γιος του Οδυσσέα Σταμούλη πνίγηκε στους Φούρνους Ικαρίας κάνοντας το μπάνιο του στην παραλία από τα δωμάτια που ενοικιάζει η μητέρα του στο νησί.

Ο δικηγόρος της Γιάννης Μαρακάκης μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και όπως είπε το παιδί κάθε μεσημέρι συνήθιζε να πηγαίνει με τα ξαδέλφια του στην παραλία που βρίσκεται μπροστά ακριβώς από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Η παραλία είναι αρκετά ρηχή και ο μικρός γνώριζε πολύ καλά να κολυμπά, ωστόσο, όπως είπε ο κ. Μαρακάκης, την μοιραία μέρα είχαν τοποθετηθεί σημαδούρες στο σημείο.

«Η δικιά μας έρευνα και αυτό που διεξάγεται με την προανάκριση είναι για ποιο λόγο είχε τοποθετηθεί εκεί αυτή η σημαδούρα. Ο Χρήστος μπλέχτηκε στο σχοινί και έτσι πνίγηκε, στην προσπάθειά του να ξεμπλέξει το πόδι του. Η συστοιχία από τις σημαδούρες είχε τοποθετηθεί μόλις μερικές μέρες πριν μπροστά στην παραλία που έκανε μπάνιο το παιδί. Φαίνεται ότι υπήρξαν πλημμέλειες. Αυτά τα αντικείμενα τοποθετούνται, συντηρούνται και επιβλέπονται από συγκεκριμένους θεσμικούς παράγοντες. Συνεχίζουν να γίνονται έργα στο συγκεκριμένο λιμάνι» είπε.

Και συνέχισε: «Το παιδί, προσεγγίζοντας τη σημαδούρα, παγιδεύτηκε το πόδι του. Ούτε δίχτυα υπήρχαν, ούτε επιπλέον σχοινιά ή κορδόνια. Το ποδαράκι του μπλέχτηκε στο σχοινί που ένωνε το αντίβαρο με τη σημαδούρα στην επιφάνεια. Τα πράγματα μάλλον έγιναν λίγο βιαστικά».