Γιος του γνωστού ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη ήταν ο 11χρονος που πνίγηκε στους Φούρνους Ικαρίας, ανεβάζοντας κι άλλο τον αριθμό όσων έχουν χάσει εφέτος τη ζωή τους στη θάλασσα.

Το νεαρό αγόρι αγνοείτο από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (10/8) και μετά από ειδοποίηση της μητέρας του προς τις τοπικές Αρχές ξεκίνησε η διαδικασία αναζήτησής του.

Αστυνομία, λιμενικό και κάτοικοι του νησιού ενεργοποιήθηκαν άμεσα, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβαν το κακό.

Μετά από λίγες ώρες, λίγο πριν νυχτώσει, ο 11χρονος εντοπίστηκε κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας από δύτες που βούτηξαν στα νερά και όταν διακομίσθηκε στο αγροτικό ιατρείο Φούρνων διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατος του.

Ο άνδρας που τον ανάσυρε ενημέρωσε πως ο μικρός ήταν μπλεγμένος σε δίχτυα. Όταν ανασύρθηκε έγινε προσπάθεια ανάνηψης με τεχνητές αναπνοές, που απέβη όμως άκαρπη.

Ο 11χρονος είχε φύγει νωρίς το μεσημέρι από το σπίτι για να κολυμπήσει στην παραλία κοντά στο λιμάνι. Έκτοτε δεν έδωσε σημεία ζωής και η μητέρα του άρχισε να τον ψάχνει.

Το λιμενικό τμήμα των Φούρνων διενεργεί τις έρευνες για την υπόθεση, καθώς εξετάζεται και η εκδοχή της απώλειας των αισθήσεων του μικρού από παθολογικούς λόγους και η εκ των υστέρων παράσυρσή του μέχρι τα δίχτυα.