Σε πνιγμό οφείλεται τελικά ο θάνατος του 11χρονου γιου του Οδυσσέα Σταμούλη στους Φούρνους Ικαρίας, σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή που ολοκληρώθηκε σήμερα (12/8). Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ αναμένονται τώρα οι τοξικολογικές εξετάσεις. Η σορός του παιδιού είχε μεταφερθεί χθες στο νοσοκομείο της Σάμου.

Η κηδεία του παιδιού θα γίνει τη Δευτέρα 14 Αυγούστου στις 11 π.μ στο Νεκροταφείο Καλλιθέας σύμφωνα με ανακοίνωση στο Facebook.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ αυτό που μένει να φανεί είναι αν το παιδί έχασε τις αισθήσεις του, πριν φτάσει στη σημαδούρα ή αν ο καιρός τον παρέσυρε μέχρι εκεί, με τραγική κατάληξη.

Το νεαρό αγόρι αγνοείτο από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (10/8). Η μητέρα του ανησύχησε και ειδοποίησε τις τοπικές Αρχές. Αστυνομία, λιμενικό και κάτοικοι του νησιού ενεργοποιήθηκαν άμεσα προκειμένου να βρεθεί το παιδί. Δυστυχώς όμως εντοπίστηκε στην παραλία Πλάκα, από δύτες χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Γιατρός που παρέλαβε το άψυχο σώμα του 11χρονου μίλησε στην ΕΡΤ, αναφέροντας ότι όταν έφτασε στο σημείο το παιδί δεν είχε σφυγμό.

«Εκλήθην στο σημείο και κατά την άφιξή μου διαπίστωσα τον θάνατο του παιδιού, το οποίο ήταν άσφυγμο και μεταφέρθηκε στο ιατρείο μου για τη διαπίστωση του θανάτου και για να ακολουθήσουν όλες οι διαδικασίες» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν ισχύουν αυτά που λέγονται για τα δίχτυα. Το παιδί βρέθηκε κοντά σε μια σημαδούρα, με την οποία έχουμε οριοθετήσει την παραλία για να μην μπαίνουν μέσα στο δίαυλο του αλιευτικού και βρέθηκε εκεί πάνω. Η σημαδούρα είναι 50 μέτρα από την παραλία. Η παραλία αυτή είναι πολυσύχναστη» είπε χθες στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «NEWSROOM ο δήμαρχος Φούρνων, Δημήτρης Καρύδης.

«Δεν υπάρχει ναυαγοσώστης γιατί δεν είναι οργανωμένη παραλία για να μπορέσω και εγώ να διεκδικήσω ναυαγοσώστη» είπε ο δήμαρχος. Και κατέληξε: «Είναι μια παραλία η οποία είναι πολυσύχναστη. Όλος ο κόσμος πάει εκεί για μπάνιο. Δυστυχώς κανένας δεν πήρε χαμπάρι τι είχε συμβεί στον Χρήστο μας» ανέφερε.