Η ατζέντα της ημέρας: Απεργιακές κινητοποιήσεις – Oδικός χάρτης στα ελληνοτουρκικά – Ώρα Ευρώπης για τις ελληνικές ομάδες

Σε κλοιό απεργιακών κινητοποιήσεων θα βρεθεί η χώρα σήμερα λόγω του εργασιακού νομοσχεδίου, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι κινηθούν στους δρόμους της Αθήνας πρέπει να οπλιστούν με αρκετή υπομονή.

1

Χωρίς μετρό σήμερα η Αθήνα

  • Αντιδράσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο: Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, με τους εργαζόμενους να προχωρούν σε πανελλαδική Πανεργατική Απεργία σήμερα 21 Σεπτεμβρίου μετά από αποφάσεις που έχουν πάρει η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Σωματεία και Συνδικάτα.
  • Τι ισχύει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; Ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του Μετρό στις Γραμμές 1, 2 και 3 καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το Τραμ θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας, έως τις 13:30. Στον Προαστιακό θα υπάρξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 21:00 έως τα μεσάνυχτα. Τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά, ωστόσο, όποιος εργαζόμενος επιθυμεί, θα μπορεί να συμμετάσχει στην απεργία του ΕΚΑ.
  • Κανονικά οι πτήσεις: Kανονικά θα πραγματοποιούνται οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια καθώς κρίθηκε παράνομη η απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας.
2

Καλό το κλίμα στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

  • Οδικός χάρτης στα ελληνοτουρκικά: Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκαν σε καλό κλίμα στη Ν.Υόρκη και συμφώνησαν στον οδικό χάρτη των επαφών των δύο χωρών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
  • Κλιματική Κρίση και Μεταναστευτικό: Συζήτησαν επίσης και για την Κλιματική Κρίση καθώς οι δύο χώρες βίωσαν πρόσφατα σοβαρές φυσικές καταστροφές και συμφώνησαν στην ενίσχυση της συνεργασίας στην Πολιτική Προστασία. Συμφώνησαν ακόμη να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί κοινή πρόκληση.
  • Αναφορά Μητσοτάκη στο Κυπριακό: Μετά την συνάντηση ο πρωθυπουργός ,σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε μέλη της Ομογένειας, αποκάλυψε ότι είπε στον κ. Ερντογάν ότι οποιαδήποτε ιδέα ή οποιαδήποτε συζήτηση για λύση δύο κρατών στην Κύπρο είναι απλά μη αποδεκτή.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

«Χρυσάφι» η βενζίνη

  • Νέα «κανονικότητα» τα 2 Ευρώ το λίτρο; Απλησίαστα είναι τα καύσιμα στη χώρα μας. Η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει ξεπεράσει τα 2 Ευρώ το λίτρο ενώ το πετρέλαιο κίνησης, τοποθετείται πανελλαδικά πάνω από το 1,8 Ευρω το λίτρο. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης στο Βήμα «η τιμή των καυσίμων έχει ξεκινήσει να ανεβαίνει παγκοσμίως, μετά την εξαγγελία της Σ.Αραβίας και της Ρωσίας ότι θα μειώσουν την παραγωγή κατά 1 εκατ. Βαρέλια και κατά 500 χιλ. βαρέλια την ημέρα αντίστοιχα».
  • Έρχεται δύσκολος χειμώνας: Την ίδια ώρα, δύσκολος προμηνύεται ο χειμώνας για τα νοικοκυριά με την τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου να διαμορφώνεται με βάση τα σημερινά δεδομένα στο 1,52 Ευρώ το λίτρο.
  • Θα υπάρξει αποκλιμάκωση; «Δεν ξέρουμε αν θα συνεχιστεί αυτό το ράλι, αν θα σταματήσει ή αν θα πέσει. Αυτοί που καθορίζουν τις τιμές έχουν την πίτα έχουν και το μαχαίρι», τονίζει ο κ. Κιούσης.
4

Τουλάχιστον 200 νεκροί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

  • Πόλεμος 24 ωρών: Τουλάχιστον 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής επιχείρησης του Αζερμπαϊτζάν και περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν. Η στρατιωτική επιχείρηση τερματίστηκε, 24 ώρες μετά την έναρξή της, με την παράδοση των αυτονομιστών και την επιστροφή της περιοχής στον έλεγχο του Μπακού.
  • Συμφωνία εκεχειρίας: Η συμφωνία εκεχειρίας προβλέπει την αποχώρηση των μονάδων και των στρατιωτών των ενόπλων δυνάμεων της Αρμενίας που έχουν απομείνει στον θύλακα καθώς και τη διάλυση και τον πλήρη αφοπλισμό των ομάδων του Στρατού Άμυνας του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Οι αυτονομιστές δέχτηκαν επίσης να ξεκινήσουν συνομιλίες, στην αζέρικη πόλη Γιέβλαχ, με θέμα την «επανένταξη» του θύλακα στο Αζερμπαϊτζάν.
  • Η Ελλάδα καταδικάζει τις στρατιωτικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν: «Καλούμε το Μπακού να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και να εγγυηθεί την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια του άμαχου πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Οι ανθρωπιστικές τους ανάγκες πρέπει επίσης να ικανοποιηθούν επειγόντως. Όλες οι διαφορές θα πρέπει να επιλυθούν μέσω διαλόγου και με ειρηνικά μέσα», αναφέρει το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών.
5

«Έβρεξε» γκολ σε Μόναχο και Λονδίνο

  • Γκολ και θέαμα στο Champions League: Η Μπάγερν ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της πρεμιέρας των ομίλων του Champions League απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-3), η Σάλτσμπουργκ έκανε την έκπληξη στο «Ντα Λουζ» με την Μπενφίκα (2-0).  H Ίντερ έμενε στο 1-1 στην έδρα της Σοσιεδάδ, η Νάπολι έφυγε νικήτρια από το «σπίτι» της Μπράγκα με 2-1. Η Άρσεναλ διέλυσε με 4-0 την Αϊντχόφεν, στη δεύτερη πιο ευρεία νίκη της πρεμιέρας μετά το 5-0 της Μπαρτσελόνα επί της Αντβέρπ.
  • Στη μάχη του Europa League οι ελληνικές ομάδες: Το ταξίδι τους στους ομίλους του Europa League ξεκινούν απόψε Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Φράιμπουργκ στις 22:00 στο Γ.Καραϊσκάκης και την ίδια ώρα η ΑΕΚ δοκιμάζεται στην έδρα της φορμαρισμένης Μπράιτον. Οι πράσινοι υποδέχονται τη Βιγιαρεάλ στις 19:45
  • Πρεμιέρα και στο Conference League: O ΠΑΟΚ αγωνίζεται (19:45) στη Φινλανδία απέναντι στην Ελσίνκι, στην έναρξη των ομίλων για το Conference League.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr