Μια απίστευτη τραγωδία βιώνει ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη, Κανάκης Μανδαλιός που έχασε στο τροχαίο δυστύχημα της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη και τα δύο παιδιά του, ηλικίας 33 και 34 ετών. Μιλώντας στο Mega περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα, επισημαίνοντας ότι τα παιδιά του είχαν πάει εθελοντικά να βοηθήσουν.

«Όπως ταξίδευε το λεωφορείο έγινε πλαγιομετωπική με κάποιο αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο έχασε τον έλεγχο κι προκειμένου να ξαναμπεί στην πορεία του, σφηνώθηκε στο λεωφορείο και έγινε ανάφλεξη. Και τα παιδιά αυτά και οι 5 βρίσκονταν σε αυτό το σημείο που έγινε η πρόσκρουση. Πλαγιομετωπική, αυτό έχω καταλάβει» είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «(τα παιδιά μου) ήταν ένας άντρας και μία γυναίκα, 33 και 34 ετών αντίστοιχα. Μιλάω με τον Πρόξενο. Τα παιδιά μου πήγαν να βοηθήσουν εκεί, είμαστε από τη Βεγγάζη, έχουμε μεγαλώσει εκεί, έχουν τελειώσει το σχολείο, εγώ είμαι ο πρόεδρος της κοινότητος. Αγαπάνε τη Βεγγάζη, τη Λιβύη, και ήθελαν να βοηθήσουν, εθελοντικά προσφέρθηκαν. Θα στείλουν τις σορούς με άλλο αεροπλάνο, οι τραυματίες ήρθαν το πρωί. Επέστρεψαν οι τραυματίες και θα στείλουν άλλο ένα C-27 να πάρει τις σορούς», κατέληξε.

Το υπουργείο Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας διεξάγουν έρευνες για το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη, με τους πέντε νεκρούς – τρία στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων, μέλη της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας, και δύο αδέρφια – διερμηνείς και τους 14 τραυματίες. Η ΕΥΠ επί του παρόντος συνδράμει σε πληροφοριακό επίπεδο.