Τον Στέφανο Κασσελάκη στηρίζει ο Νίκος Παππάς ενόψει του β’ γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τη συνάντησή τους το πρωί της Τρίτης στη Βουλή ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «μπορεί να δώσει την πνοή και τον βηματισμό για να πάμε σε νίκη».

«Συναντηθήκαμε σήμερα το πρωι με τον Στέφανο. Είχαμε μια ξεκάθαρη πάρα πολύ σοβαρή πολιτική συζήτηση για το μέλλον της παρατάξης. Δεν ήταν η πρώτη συνάντηση, είχαμε συναντηθεί και πριν τον πρώτο γύρο. Είναι προφανές ότι ενώπιον του ελληνικού λαού και του δημοκρατικού κόσμου ότι στη βάση της συζήτησης που κάναμε ο Στέφανος θα έχει τη στήριξή μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του στον β γύρο της Κυριακής. Θεωρώ ότι μπορεί να δώσει την πνοή και τον βηματισμό για να πάμε γρήγορα στην προοπτική της νίκης», σημίεωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ Νίκο. Την Κυριακή κάναμε το πρώτο βήμα για μια προδεευτική κυβέρνηση στον τόπο. Σήμερα με την υποστήριξή σου κάνουμε το δεύτερο βήμα. Την Κυριακή θα κάνουμε το τρίτο βήμα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ πάμε πολύ δυνατά για τη νίκη και την μεγάλη προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος».

Αναταράξεις μετά την απόφαση της ΚΕΦΕ

Στο μεταξύ ιδιαίτερα τοξικό είναι το κλίμα με εκατέρωθεν επιθέσεις μεταξύ των υποστηρικτών του Στ. Κασσελάκη και της Εφης Αχτσιόγλου. 

Το μείζον θέμα που προέκυψε από χθες το βράδυ αφορά ποιοι τελικά θα ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών, παρά το γεγονός ότι η απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής που συμμετείχε και εκπρόσωπος του Στ. Κασσελάκη, η βουλευτής Θεοδώρα Τζάγκρη, ήταν ομόφωνη. 

Σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, τα μέλη που δεν ψήφισαν την περασμένη Κυριακή οφείλουν μέχρι την Τετάρτη στις 6 μ.μ. να αποστείλουν προς έγκριση τα στοιχεία τους.

Παράλληλα, αφού ελεγχθούν και διαπιστωθεί ότι είναι παλαιά μέλη, θα ενταχθούν στον εκλογικό κατάλογο. Το e-mail αποστολής είναι το meli@syriza.gr και σε αυτό θα αποστείλουν τα εξής στοιχεία: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, έτος γέννησης, e-mail, κινητό τηλέφωνο ή ειδικό εκλογικό αριθμό.

Η επιχείρηση εκκαθάρισης του μητρώου μελών ανάμεσα σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις άναψε φωτιές και πυροδοτούσε εντάσεις.

Ο Παύλος Πολάκης βασικός υποστηρικτής του Στ. Κασσελάκη χαρακτήρισε απαράδεκτη την εγκύκλιο της ΚΕΦΕ. «Πάρτε την πίσω ! Πάλι ταυτοποίηση;;;;;; Πόσες ταυτοποιήσεις θέλετε επιτέλους;;;;Έχει καταντήσει ΑΝΕΚΔΟΤΟ! Λοιπόν για να σοβαρευτούμε η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ,για να ψηφίσουν χωρίς πρόβλημα παλιά μέλη τα οποία για κάποιο λόγο (Υγειας,επαγγελματικό κλπ) δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών» έγραψε στο facebook μεταξύ άλλων. 

Από το επιτελείο της Αχτσιόγλου συντάσσονται με την απόφαση της ΚΕΦΕ ενώ η πλευρά Κασσελάκη που όμως δεν το έθεσε επίσημα στην συνεδρίαση, προτείνει: Με ευθύνη της πολιτικής γραμματείας (του Οργανωτικού) και της ΚΕΦΕ ο κατάλογος των παλαιών μελών που υπάρχει στην Κουμουνδούρου, αποστέλλεται σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή σε όλες τις νομαρχιακές της χώρας. Επίσης ην ημέρα των εκλογών σε κάθε εκλογικό τμήμα θα υπάρχει η πρόσβαση στον κατάλογο των 146.000 μελών που ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή και που θα είναι ο βασικός εκλογικός κατάλογος. Όταν έρθει κάποιο παλιό μέλος που δεν ψήφισε στις εκλογές στις 17/9 άρα δεν είναι στον κατάλογο των 146.000 τότε: θα υπάρχει επικοινωνία με την νομαρχιακή όπου στελέχη που θα είναι εκεί ελέγχοντας τον κατάλογο των παλαιών μελών που της από στάλθηκε από την Κουμουνδούρου, θα δίνει την έγκριση για να ψηφίσει ακολουθώντας τη διαδικασία (εγγραφή στο βιβλίο και στο ταμπλέτες, κλπ).