Το «όχι» του Στέφανου Κασσελάκη στην πρόταση της Έφης Αχτσιόγλου να διεξαχθεί ντιμπέιτ για να μάθει ο κόσμος τις θέσεις τους, έφερε νέα απάντηση της υποψήφιας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκέντρωσε 36,18%, έναντι 44,91% του συνυποψηφίου της.

Η Εφη Αχτσιόγλου «πάτησε» πάνω στη φράση του κ. Κασσελάκη «εμείς είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι» και είπε: «Ακριβώς επειδή είμαστε σύντροφοι. Για έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο επί των διακριτών μας πολιτικών θέσεων για τον κοινό μας στόχο, την ανατροπή της δεξιάς κυβέρνησης».

Και κατέληξε: «Από σεβασμό στα χιλιάδες μέλη μας που θέλουν να μάθουν τις θέσεις μας. Όπως εύστοχα είχε πει ο Νίκος Παππάς: Θα ήταν τεράστιο λάθος να μη μιλήσουμε, με συντροφικότητα, μπροστά στους δημοκρατικούς πολίτες. Απαραίτητο το debate ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος».

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Κασσελάκης είχε γράψει στο Twitter. «Debate με τον Κ.Μητσοτάκη. Όπως εύστοχα έχει πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εμείς είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι. Με την Έφη η Σύγχρονη Αριστερά δε μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί. Το «μαζί» που ζήτησαν 150.000 προοδευτικοί πολίτες στην κάλπη. Την καλώ σε κοινή περιοδεία. Να πάμε ενωμένοι στην κοινωνία».