Εν όψει της κυκλοφορίας του iPhone 15 η Apple προχωρά σε μια σημαντική ενημέρωση λογισμικού των κινητών της συσκευών.

Το iOS 17, όπως ονομάζεται το νέο λογισμικό, φέρνει νέες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης αναμονής που μετατρέπει τη συσκευή σε έξυπνη οθόνη δίπλα στο κρεβάτι, διαδραστικά widget για την αρχική οθόνη και τη δυνατότητα κλωνοποίησης φωνής μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Ποιοι μπορούν να εγκαταστήσουν το νέο λογισμικό στα κινητά τους;

Όλοι οι κάτοχοι συσκευών νεότερων από το μοντέλο iPhone X μπορούν να αναβαθμίσουν τα κινητά τους. Η Apple πιστή στην πάγια τακτική της κάθε φορά που αναβαθμίζει το λογισμικό της να βγάζει και ένα παλαιότερο μοντέλο εκτός της διαδικασίας εξέλιξης αποφάσισε φέτος να αφήσει εκτός το iPhone X, το πρώτο μοντέλο της που κυκλοφόρησε χωρίς το κεντρικό κουμπί που μέχρι τότε υπήρχε σε όλες τις συσκευές της.

Στη νέα ενημέρωση για τα iPhone, οι χρήστες θα μπορούν να αφήνουν φωνητικό μήνυμα με βίντεο στο FaceTime. Θα υπάρχει μια πιο ισχυρή λειτουργία αναζήτησης στα Μηνύματα, καθώς και μια λειτουργία catch-up σε ομαδικές συνομιλίες. Η Apple παρουσίασε επίσης μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται Standby, η οποία θα λειτουργεί σαν ένα ρολόι δίπλα στο κρεβάτι όταν οι χρήστες γυρίζουν το τηλέφωνό τους στο πλάι και το τοποθετούν σε ένα τραπέζι ή κομοδίνο. Το Live Voicemail, εν τω μεταξύ, θα εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο την απομαγνητοφώνηση ενός φωνητικού μηνύματος στην οθόνη του iPhone.