Η Apple θα αναβαθμίσει το λογισμικό του iPhone 12 στη Γαλλία μετά από φόβους για τη ραδιενεργή ακτινοβολία που εκπέμπει, δήλωσε ο υπουργός ψηφιακής τεχνολογίας της χώρας Jean-Noel Barrot.

Ο Jean-Noel Barrot ανέφερε ότι η Apple θα προσφέρει στους χρήστες μια σχετική αναβάθμιση λογισμικού τις επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι οι πωλήσεις του iPhone 12 έχουν σταματήσει στη Γαλλία από τη στιγμή που σχετική μέτρηση του τηλεφώνου κατέδειξε υπερβολική ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Η Apple ανέφερε από την πλευρά της ότι η νέα ενημέρωση του λογισμικού θα ισχύσει μόνο για χρήστες στη Γαλλία, καθώς εκεί υφίσταται ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο δοκιμών. Ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας υποστήριξε ότι τα ευρήματα αυξημένης ακτινοβολίας οφείλονται σε αυτό το καθεστώς δοκιμών και πως «δεν είναι ανησυχητικά για την ασφάλεια των χρηστών».

Ο κ. Barrot πρόσθεσε ότι ο ρυθμιστής ραδιοσυχνοτήτων (ANFR) θα ελέγξει τη νέα ενημέρωση για θα αποφασίσει εάν θα επιτραπεί η πώληση του iPhone 12 ξανά στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προσπαθήσει στο παρελθόν να κατευνάσει τους φόβους για την ακτινοβολία που εκπέμπεται από τα κινητά τηλέφωνα.