Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Χάντερ Μπάιντεν, ο μόνος εν ζωή γιός του προέδρου Τζο Μπάιντεν, όλο και εντείνονται.

Ειδικότερα, την Πέμπτη το βράδυ, του απαγγέλθηκε κατηγορητήριο αναφορικά με τρεις κατηγορίες που σχετίζονται με συμπλήρωση ψευδών στοιχείων κατά την αίτηση για την αγορά ενός όπλου.

Συγκεκριμένα, ο Χάντερ Μπάιντεν φέρεται να ήταν χρήστης ναρκωτικών όταν συμπλήρωνε τα απαραίτητα έντυπα για να αγοράσει όπλα.

Τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι είπε ψέματα στις ομοσπονδιακές αρχές καθώς αγόρασε ένα περίστροφο Colt σε ένα κατάστημα όπλων στο Ντέλαγουερ τον Οκτώβριο του 2018. Εκείνη την εποχή, ο Χάντερ ήταν χρήστης κρακ και σύμφωνα με την Αμερικανική νομοθεσία, θεωρείται έγκλημα να λες ψέματα σε τέτοια έγγραφα ή να κατέχεις πυροβόλο όπλο ενώ είσαι χρήστης ναρκωτικών.

Ο δικηγόρος του Χάντερ Μπάιντεν αναφορικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πελάτης του, ανέφερε πως ο αρμόδιος εισαγγελέας λύγισε σε «κομματική παρέμβαση» από Ρεπουμπλικανούς που υποστηρίζουν τον Τραμπ.

Εν τω μεταξύ, ο Άντι Μπιγκς, ένας από τους συντηρητικούς στο Κογκρέσο, χαρακτήρισε τις ίδιες κατηγορίες ως έναν «ελιγμό», για να φαίνεται ότι το τμήμα δικαιοσύνης ήταν δίκαιο. «Μην το πιστεύετε. Προσπαθούν να τον προστατεύσουν από τις πολύ πιο σοβαρές κατηγορίες που του έρχονται!» έγραψε στο Χ, πρώην Twitter.

Οι ενδεχόμενες ποινές

Όπως αναφέρει το NBC News, ο Χάντερ Μπάιντεν αυτή τη στιγμή μπορεί να αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 25 ετών για τις τρεις κατηγορίες κακουργημάτων για τις οποίες κατηγορήθηκε.

Κατηγορία 1: Ψευδής δήλωση κατά την αγορά πυροβόλου όπλου, μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών, πρόστιμο 250.000 δολ, 3 χρόνια εποπτευόμενης κυκλοφορίας

Κατηγορία 2: Ψευδής δήλωση σχετικά με πληροφορίες που απαιτείται να διατηρούνται από Ομοσπονδιακό Έμπορο Πυροβόλων Όπλων με άδεια χρήσης, ποινή φυλάκισης έως 5 έτη, πρόστιμο 250.000 δολ., 3 χρόνια εποπτευόμενης κυκλοφορίας

Κατηγορία 3: Κατοχή πυροβόλου όπλου από άτομο που είναι χρήστης ή εθισμένος σε ελεγχόμενη ουσία, αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών, πρόστιμο 250.000 δολ., 3 χρόνια εποπτευόμενης κυκλοφορίας

Σύμφωνα, πάντως, με αμερικανούς νομικούς εμπειρογνώμονες, αυτά τα αδικήματα σπάνια διώκονται ποινικά.

Οι επιπτώσεις στον Τζο Μπάιντεν

Τα νομικά δεινά του Χάντερ Μπάιντεν αναπόφευκτα θα αποτελέσουν ένα πλήγμα από προσωπική άποψη για τον πατέρα του και την οικογένειά του. Αλλά οι προεκτάσεις προχωρούν πολύ περισσότερο από αυτό.

Οι Ρεπουμπλικάνοι γνώριζαν εδώ και καιρό ότι ο γιος του προέδρου είναι ευάλωτος, λόγω του πολυτάραχου παρελθόντος του. Η εκμετάλλευσή του έχει τη δύναμη όχι μόνο να εξοργίσει σημαντικά τον Τζο Μπάιντεν, αλλά και να βοηθήσει να φύγει η προσοχή από τα δικά τους προβλήματα με τα νομικά μπλεξίματα του Τραμπ.

Επιπλέον, αυτό ερχεται να προστεθεί στο γεγονός ότι οι περισσότεροι Δημοκρατικοί, όταν ρωτήθηκαν, δεν εμφανίστηκαν καθόλου χαρούμενοι που ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ξανά υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο το 2024. Ο Χάντερ φαίνεται απλώς ένας άλλος λόγος για κάποιους να συνεχίζουν να πιέζουν τον 80χρονο πρόεδρο να κάνει στην άκρη για κάποιον υποψήφιο από την νέα γενιά.