Η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak αποκαλύπτει την ταυτότητα του Τούρκου που συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», λίγο μετά την εκτέλεση των έξι στη Λούτσα.

Ο Süleyman Dalgıç, που συνελήφθη με πλαστά διαβατήρια, ταυτότητες και ένα όπλο με πολλές σφαίρες των 9mm, διέμενε, μία μέρα πριν την εκτέλεση, σε ξενοδοχείο στην περιοχή. Σύμφωνα με τη Yeni Safak θεωρείται βασικό πρόσωπο στην επίθεση, είναι αστυνομικός που είχε αποταχθεί από το Σώμα και στο μικροσκόπιο των ελληνικών Αρχών βρίσκονται οι διασυνδέσεις του.

Η ΕΛ.ΑΣ διαπίστωσε ότι τα θύματα είχαν δεχτεί -μεταξύ 4-11 Σεπτεμβρίου- στο σπίτι που είχαν νοικιάσει στη Λούτσα την επίσκεψη δύο ατόμων, ένας εκ των οποίων εκτιμάται ότι είναι ο Dalgıç.

Διερευνάται επίσης το ενδεχόμενο ο τούρκος αποταχθείς αστυνομικός, ο οποίος ήταν μπλεγμένος με διακίνηση μεταναστών, να έφερε κάποια από τα δολοφονηθέντα μέλη της συμμορίας στην Ελλάδα ή ότι επρόκειτο να μεταφέρει τα θύματα στην Ιταλία για να συναντηθεί με τον αρχηγό της συμμορίας Barış Boyun.

Άλλο δημοσίευμα της Yeni Safak ανέφερε ότι 10 λεπτά πριν την επίθεση τα έξι μέλη της συμμορίας έλαβαν στα κινητά τους ένα SMS που τους έγραφε: «Η θέση σας έχει αποκαλυφθεί, φύγετε από το σπίτι άμεσα, θα σας σκοτώσουν». Κατά τη διάρκεια της διαφυγής τους έπεσαν θύματα της ενέδρας από τους δολοφόνους τους. Η Αστυνομία αναλύει τα μηνύματα που βρέθηκαν στα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων, πιστεύοντας ότι ίσως αυτό το μήνυμα να ήταν μήνυμα-παγίδα.