Μια σκηνή πέρα κάθε φαντασίας δείχνει την αυτοθυσία και τον ανθρωπισμό των αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, που κλήθηκαν να απεγκλωβίσουν πλημμυροπαθείς.

Ένας ανώτατος Αξιωματικός του Στρατού Ειδικοδυναμίτης πρωτοστάτησε την Τετάρτη το βράδυ σε μαζική διάσωση στις πλημμυρισμένες περιοχές αναφέρει ο Βηματοδότης. Μπήκε πρώτος, σαν γνήσιος ηγήτορας, μέσα στα λασπωμένα νερά και άρχιζε να σώζει τον ένα μετά τον άλλο τους ηλικιωμένους που έβρισκε σε κάθε πλημμυρισμένο σπίτι.

Από μαρτυρίες εκείνο το βράδυ έσωσε πολλές ανθρώπινες ζωές. Αν δείτε καλά την φωτογραφία θα δείτε έναν πεζοναύτη της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών να έχει ξαπλώσει μέσα στις λάσπες για να πατήσει επάνω του η ηλικιωμένη γυναίκα για να μπορέσει να βγει από την βάρκα λέει ο Βηματοδότης. Αυτά είναι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που μέρα νύχτα κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν τους πληγέντες πολίτες της Θεσσαλίας.

Φλώρος: Συνεχίστε με εμμονή να σώζετε ανθρώπινες ζωές

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ευχαρίστησε τον ελληνικό στρατό που αγωνίζεται καθημερινά στις πληγείσες περιοχές. Συγκεκριμένα έγραψε:

«Ένα τεράστιο «Εύγε», ένα τεράστιο «Ευχαριστώ» και απεριόριστος, βαθύς σεβασμός στον κόπο, στο μόχθο, στον ιδρώτα σας και στην απόλυτη αφοσίωση σας στον Σκοπό…. Συνεχίστε με ΕΜΜΟΝΗ να σώζετε ανθρώπινες ζωές, να απαλύνετε τον ανθρώπινο πόνο και να βοηθάτε τους συνανθρώπους μας!

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας ακόμα μια φορά στο πλευρό της κοινωνίας, για όσο χρειάζεται, όπου χρειάζεται και με όλα τα μέσα που διαθέτουν. Σας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη! Είμαστε όπου μας χρειάζεται η ΕΛΛΑΔΑ και συνεχίζουμε».