Είκοσι πέντε κάλυκες περισυνέλεξε η ΕΛ.ΑΣ από το σημείο που έπεσαν χθες (11/9) οι πυροβολισμοί στην Αρτέμιδα, όπου εκτελέστηκαν έξι άτομα λίγο μετά τις έξι το απόγευμα. Η πιθανότερη εκδοχή, για το πρωτοφανές περιστατικό, είναι το ξεκαθάρισμα λογαριασμών, κατά πάσα πιθανότητα αντίπαλων συμμοριών.

Το μακελειό έγινε στην οδό Ακροπόλεως με τους εκτελεστές να έχουν στήσει ενέδρα στα θύματά τους. Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του Βήματος, Βασίλη Λαμπρόπουλο, τα τρία θύματα κάθονταν στο πίσω κάθισμα, δύο μπροστά και ο έκτος ήταν στο πίσω μέρος του ΙΧ, στο ύψος του πορτ – μπαγκάζ. «Άκουγα ένα πυροβόλο όπλο, ήταν συνεχείς οι πυροβολισμοί (…) Είμαι γείτονας, ανησύχησα και ήρθα, είδα καλυμμένα δύο πτώματα», ανέφερε κάτοικος στην ΕΡΤ.

Ήδη έχουν ταυτοποιηθεί δύο εννιάρα πιστόλια και μένει να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν.

Οι αστυνομικές Αρχές ψάχνουν για ένα μαύρο αυτοκίνητο και μία μοτοσικλέτα καθώς με αυτά τα δύο μέσα μεταφοράς φαίνεται να διέφυγαν οι δράστες αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Οι πινακίδες τους, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ήταν πλαστές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ τα θύματα ήταν πιθανότερα Τούρκοι, με ταυτότητες Γαλλίας, που ήταν όμως πλαστές ταυτότητες. Οι Αρχές ψάχνουν να δουν αν είχε δοθεί ραντεβού με μέλη άλλης ομάδας και εκείνοι τους έστησαν ενέδρα και τους εξόντωσαν ή αν πήγαιναν σε κάποιο σπίτι.

Ο μόνος που κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο ήταν ο οδηγός, που πρόλαβε να διανύσει μερικά μόνο μέτρα, και πυροβολήθηκε πολλές φορές. Οι Αρχές εξετάζουν και πλάνα από κάμερες της περιοχής. Η περιοχή είναι μέχρι και αυτή τη στιγμή αποκλεισμένη.