Κάθε άλλο απόγευμα στη συμβολή των οδών Αρίωνος και Ακροπόλεως, στην Αρτέμιδα, θα ήταν ένα μάλλον ήσυχο απόγευμα. Το απόγευμα της Δευτέρας (11/9) «ταράχτηκε» από τους δεκάδες πυροβολισμούς που έπεσαν στο σημείο του μακελειού στη διάρκεια του οποίου έχασαν τη ζωή τους έξι άνδρες. Όλοι τους ήταν αλλοδαποί και, πιθανόν, αλβανικής καταγωγής.

Το σκηνικό του τρόμου στήθηκε σε μια περιοχή με αρκετά σπίτια και το «χτύπημα» έχει χαρακτηριστεί ως άκρως επαγγελματικό. Δεν αποκλείεται να εκτελέστηκε κάποιο συμβόλαιο θανάτου.

Οι πέντε από τους νεκρούς εντοπίστηκαν μέσα σε αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες. Ο έκτος βρέθηκε εκτός του οχήματος, όχι όμως μακριά, διότι προφανώς προσπάθησε να διαφύγει και να γλιτώσει, χωρίς να τα καταφέρει.

Όπως μετέφερε o ρεπόρτερ του Βήματος, Βασίλης Λαμπρόπουλος, τα τρία θύματα κάθονταν στο πίσω κάθισμα, δύο μπροστά και ο έκτος ήταν στο πίσω μέρος του ΙΧ, στο ύψος του πορτ – μπαγκάζ.

Εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς το γεγονός πως ο οδηγός «γαζώθηκε» ανελέητα. Υπολογίζεται ότι επιχείρησε ν’ αντιδράσει. Αντιθέτως oι υπόλοιποι τέσσερις εντός αυτοκινήτου δεν πρόλαβαν να κινηθούν.

Εξ αρχής η Αστυνομία έκανε λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών κατά πάσα πιθανότητα αντίπαλων συμμοριών. Αυτή παραμένει, για την ώρα, η πιθανότερη εκδοχή για το πρωτοφανές σκηνικό που εκτυλίχθηκε στην περιοχή την ώρα μάλιστα που περνούσε κόσμος.

Κάτοικοι στην αρχή θεώρησαν πως κάποιοι πετούν βεγγαλικά, αλλά εκ των υστέρων κατάλαβαν πως ήταν πυροβολισμοί.

Τι βρήκαν και τι ψάχνουν οι Αρχές

Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. έχουν επιβεβαιώσει πως προηγήθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των εμπλεκόμενων, καθώς στο σημείο συλλέχθηκαν 25 κάλυκες που μεταφέρθηκαν για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Ήδη, κατά το ρεπορτάζ, έχουν ταυτοποιηθεί δύο εννιάρα πιστόλια. Μένει να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια κατά το παρελθόν.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αναζητά τους δράστες και τα αίτια του μακελειού. Η περιοχή είχε αποκλειστεί από την πρώτη στιγμή για να μην χαθεί οποιοδήποτε χρήσιμο στοιχείο.

Οι αστυνομικές Αρχές ψάχνουν για ένα μαύρο αυτοκίνητο και μία μοτοσικλέτα. Με αυτά τα δύο μέσα μεταφοράς, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των περιοίκων, διέφυγαν οι δράστες αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Οι πινακίδες τους, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ήταν πλαστές.

Από τις αστυνομικές Αρχές έχει δοθεί εντολή για έρευνες στο αεροδρόμιο, σε λιμάνια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.