Επικίνδυνη συνεχίζει να είναι η κατάσταση στη Λάρισα με τον ποταμό Πηνειό να φουσκώνει όλο και περισσότερο όσο περνάει η ώρα. Μάλιστα λόγο της υπερχείλησης, έσπασε ένα ακόμα ανάχωμα και αμέσως στάλθηκε μήνυμα του 112 για Βρυότοπο και Αμπελώνα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (8/9)  οι Αρχές αποφάσισαν να διακόψουν την κυκλοφορία  στη γέφυρα της Γιάννουλης στη Λάρισα, λόγω του μεγάλου όγκου των νερών, καθώς υπάρχει φόβος για την στατικότητά της. Παράλληλα στάλθηκε και μήνυμα του 112 το μεσημέρι της Παρασκευής (8/9) για την περιοχή.

Στο μήνυμα του 112 αναγράφεται «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γιάννουλη και εργατικές κατοικίες εκκενώστε προς Τύρναβο & Λάρισα λόγω υπερχείλισης του Πηνειού. Ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών»

Να εκκενωθούν και οι επιχειρήσεις κοντά στον Πηνειό

«Τα νερά του Πηνειού έχουν υπερχειλίσει με αποτέλεσμα πολλές συνοικίες της Λάρισας να έχουν πλημμυρίσει. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος σε γειτονικά χωριά και έχει σταλεί εντολή εκκένωσης. Απαιτούμε να επέμβουν τώρα οι αρμόδιοι φορείς κυβέρνηση- Δήμος – Περιφέρεια να εκκενωθούν και οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές!! Δεν πρέπει να κινδυνεύσει κανένας εργαζόμενος και να μη χαθεί κανένα μεροκάματο για όσο διαρκέσει η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης! Όλοι να οδηγηθούν σε ασφαλές μέρος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με αφορμή την υπερχείλιση του Πηνειoύ που έπληξε και τη Λάρισα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννη Σκόκα, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, «οι επιχειρήσεις πρέπει να κλείσουν γιατί κλείνουν όλες οι δίοδοι λόγω των πλημμυρικών φαινομένων και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος. Ο ίδιος έκανε λόγο για αρκετές καταγγελίες εργαζομένων οι οποίοι, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, «πιεζόντουσαν να πάνε στη δουλειά τους ακόμα και με τρακτέρ, αγνοώντας τον κίνδυνο που υπάρχει».