Ανάχωμα του ποταμού Πηνειού έσπασε στη Λάρισα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (8/9) μήνυμα του 112 έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών Βρυότοπος και Αμπελώνας της Θεσσαλίας, με τις Αρχές να τους προτρέπουν να απομακρυνθούν από την περιοχή προς τον Τύρναβο επειδή έσπασε ανάχωμα του Πηνειού.

Υπενθυμίζεται ότι αδιάκοπη είναι η μάχη με τους μεγάλους όγκους νερού της κακοκαιρίας Daniel των κατοίκων της Λάρισας. Τα πλημμυρικά φαινόμενα άρχισαν να χτυπούν, από χθες αργά το βράδυ την πόλη, κυρίως τις συνοικίες που βρίσκονται κοντά στο Πηνειό Ποταμό.

Ο ποταμός υπερχείλησε, και αυτός ήταν ο μεγάλος φόβος όλων, και οδήγησε στην προληπτική, για την ώρα εκκένωση τριών χωριών της Λάρισας, των Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι. Όλες οι παραπήνειες συνοικίες της Λάρισας έχουν υπερχειλίσει

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής προχωρούν σε απεγκλωβισμούς κατοίκων, καθώς η στάθμη του Πηνειού έχει ανέβει επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν σπίτια.

Το ανησυχητικό, σύμφωνα με το onlarissa, είναι ότι το νερό πλησιάζει πολύ την πεζογέφυρα του Αλκαζάρ, από την οποία έχει απαγορευθεί με κορδέλες η διέλευση πεζών.

Δείτε τα βίντεο: