Μια άνευ προηγουμένου δύσκολη κατάσταση αντιμετωπίζουν κάτοικοι και Αρχές στον Βόλο. Η κακοκαιρία Daniel έφερε όγκους νερού, θάβοντας την πόλη στη λάσπη.

Δρόμοι διαλύθηκαν, νοικοκυριά έμειναν για μέρες χωρίς ρεύμα, αλλά η μεγαλύτερη δυσκολία έρχεται από τις ζημιές στο δίκτο υδροδότησης, με τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο να κάνει έκκληση για βοήθεια. Όπως είπε το δίκτυο υδροδότησης έχει διαλυθεί και εντός της ημέρας περιμένουν καράβια που θα τους προμηθεύσουν με νερό.

Και μέσα σε αυτή την αδιανόητη κατάσταση, κάποιοι, όπως κατήγγειλε με ανάρτησή του στο Facebook, εκμεταλλεύονται τη δυσκολία και την ανάγκη του κόσμου και πουλάνε την εξάδα το νερό 4-5 ευρώ.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Τις τελευταίες ώρες από καταγγελίες έγινα κοινωνός της αισχρής και ανήθικης δράσης ορισμένων ασυνείδητων, που εκμεταλλευόμενοι το πρόβλημα με το νερό πωλούν σε πολίτες την «εξάδα» νερού αντί τεσσάρων και πέντε ευρώ.

Καλώ τους πολίτες να καταγγέλλουν τους άθλιους αυτούς μαυραγορίτες και να μην υποκύπτουν στον εκβιασμό. Ο Δήμος Βόλου έχει εξασφαλίσει μεγάλες ποσότητες νερού που θα διαθέσει στους πολίτες, ενώ ήδη σταδιακά επανέρχεται η υδροδότηση στην πόλη και μέχρι αύριο θα υπάρχει πλήρης αντιμετώπιση του προβλήματος».

«Η κατάσταση είναι δραματική»

Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του Alpha, «Alpha τώρα» ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε ότι δεν μπορεί να φέρει εις πέρας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την κακοκαιρία Daniel.

«Έχει χαθεί η μπάλα στον Βόλο. Εγώ που είμαι άνθρωπος για τα δύσκολα δεν μπορώ να φέρω εις πέρας την κατάσταση. Το ρεύμα σιγά σιγά έχει μερική αποκατάσταση σε ορισμένες συνοικίες. Ο κόσμος δεν έχει να πιει νερό για 4η μέρα, έχει καταστραφεί το δίκτυο της υδροδότησης» είπε.

Και συνέχισε: «Πάνω στο Πήλιο έχουν βουλιάξει οι αγωγοί, έχουν σπάσει, έχουν διαλυθεί. Έχουν πέσει οι δρόμοι. Βρέχει στον Βόλο, αλλά βρέχει και στο Πήλιο, όλο το νερό κατεβαίνει, τα ποτάμια σπάσανε για τρίτη συνεχόμενη φορά και έχει πλημμυρίσει ο Βόλος με νερό και λάσπη». «Φέρνουν με καράβια νερό στο λιμάνι. Η κατάσταση είναι δραματική» κατέληξε.