Έντονα θα είναι έως σήμερα το απόγευμα (7/9) τα καιρικά φαινόμενα που έχει φέρει η κακοκαιρία Daniel, η οποία θα εξασθενήσει σημαντικά από το βράδυ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, σήμερα αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα έως το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα σε:

  • Δυτική Μακεδονία (Γρεβενά)
  • Θεσσαλία (Μαγνησία, Καρδίτσα, Τρίκαλα)
  • Στερεά Ελλάδα (Φθιώτιδα, Ευρυτανία)

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Πέμπτη 07/09 υποβαθμίζεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ σημαντική).

Στην παρακάτω Ομάδα Χαρτών παρουσιάζεται το εκτιμώμενο ύψος βροχής για επιλεγμένα τρίωρα των μεσημεριανών και βραδινών ωρών της Πέμπτης 07/09, όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Ομάδα Χαρτών. Το εκτιμώμενο ύψος βροχής για τις μεσημεριανές ώρες (12:00-15:00) (πάνω) και τις βραδινές ώρες (18:00-21:00) (κάτω) της Πέμπτης 07/09/2023, όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Τα νέα στοιχεία της ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, που εκδόθηκε στις 03-09, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία. Η κακοκαιρία Daniel θα παρουσιάσει σταδιακή υποχώρηση από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στη Θεσσαλία, κυρίως στο νομό Μαγνησίας και τα ανατολικά τμήματα του νομού Λαρίσης, την κεντρική Στερεά (κυρίως τη Φθιώτιδα), τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια, από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σημαντικά.