Η κακοκαιρία Daniel έχει φερθεί πολύ βάναυσα στον Βόλο. Το νερό που εξακολουθεί να πέφτει στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας και στην ευρύτερη περιοχή (Πήλιο κλπ) είναι αδιανόητα πολύ.

Τόσο πολύ που ειδικοί αναλυτές καιρικών φαινομένων δεν μπορούν να πιστέψουν πως έχει πέσει με τέτοια ορμή στο ίδιο γεωγραφικό σημείο και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Το αποτέλεσμα αυτού; Βασικές οδικές αρτηρίες έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους, αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί, απελπισμένοι πολίτες παλεύουν με κάθε τρόπο να «επιβιώσουν» σε μια εντελώς ακραία κατάσταση που προκάλεσε το πρωτοφανές αυτό φαινόμενο.

Διψήφιος είναι ο αριθμός των αυτοκινήτων που έχουν ήδη καταλήξει στη θάλασσα, άλλα τα κατάπιε το οδόστρωμα και τα ρέματα, με τη βροχή να σφυροκοπά ανελέητα την πόλη και τις γειτονιές της. Ήδη ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του.

Η πόλη τελεί υπό καθεστώς lockdown, όπως και η Σκιάθος από το μεσημέρι της Τρίτης, επικοινωνίες και ρεύμα παρουσιάζουν μεγάλα προβλήματα.

Την ίδια ώρα γίνονται διαρκείας προσπάθειες απεγκλωβισμού πολιτών και άντλησης υδάτων. Μάλιστα ο απεγκλωβισμός εργαζομένων και πολιτών που βρίσκονταν στο κτίριο του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ χρειάστηκε να γίνει με βάρκες! Μια πληροφορία που αποτυπώνει το μέγεθος του προβλήματος στον Βόλο.

Οι συγκλονιστικές εικόνες αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες:

Η Μακρυνίτσα, αυτό το υπέροχο και ξεχωριστό χωριό του Πηλίου, έχει παραδοθεί από νωρίς

Αντίστοιχη η κατάσταση σε πολλές γειτονιές