Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, από τον θάνατο του 36χρονου, που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να προλάβει το πλοίο Blue Horizon στο λιμάνι του Πειραιά, όταν τέσσερα μέλη του πληρώματος τον έσπρωξαν με αποτέλεσμα να πέσει από τον καταπέλτη και να πνιγεί.

Ο 36χρονος Αντώνης Κ. ήταν ένας από τους πλέον αγαπητούς ανθρώπους στον Άγιο Νικόλαο. Προερχόταν από μια πολυμελή οικογένεια -είχε 10 αδέρφια- και έκανε όποια δουλειά μπορούσε. Το τελευταίο διάστημα εργαζόταν σε ένα οπωροπωλείο.

Ζούσε μαζί με έναν εκ των αδερφών του, ο οποίος ενημερώθηκε για τον τραγικό θάνατο του Αντώνη νωρίς το πρωί. Ο άνδρας δεν άντεξε στο άκουσμα της τραγικής είδησης και λύγισε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

«Είναι έγκλημα, είναι δολοφονία»

Σπαρακτικά είναι τα λόγια του άλλου αδερφού του 36χρονου, ο οποίος μίλησε στο Creta24, για το πώς ενημερώθηκε για το τραγικό περιστατικό.

«Τον αγαπούσε όλος ο κόσμος, όλος ο Άγιος Νικόλαος κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Ρωτήστε όποιον θέλετε για τον αδερφό μου» είπε ο αδερφός του Αντώνη. «Ο αδερφός μου» συνεχίζει ο Νίκος, «ήταν ένα παιδί που βοηθούσε τους πάντες. Δεν είχε σταθερη δουλειά, δεν είχε μάθει κάποια τέχνη, δεν είχε σπουδάσει, αλλά αγαπούσε τους πάντες και τους βοηθούσε».

Σύμφωνα με το ίδιο ο 36χρονος είχε πάει ταξίδι για να δει φίλους του στην Αθήνα. «Ταξίδευε συχνά στην Αθήνα για να δει τους φίλους του. Αποκλείεται να μην είχε εισιτήριο. Πάντα πριν ξεκινήσει από την Κρήτη, είχε κόψει και το εισιτήριο της επιστροφής. Οι λιμενικοί μου είπαν ότι είχε λίγα ψιλά πάνω του, είχε αγοράσει εισιτήριο, πιστεύω».

Ο ίδιος ενημερώθηκε στις 3 τα ξημερώματα για το απίστευτο περιστατικό από έναν λιμενικό στον Άγιο Νικόλαο. «Δεν ξέρουμε κάτι άλλο, περιμένουμε κι εμείς ενημέρωση» είπε.

Αναφορικά με τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας ο αδερφός του 36χρονου ανέφερε ότι τα είδε. «Αυτό είναι έγκλημα, είναι δολοφονία», δήλωσε.

Στον εισαγγελέα οι τέσσερις συλληφθέντες

Εν τω μεταξύ στην εισαγγελία Πειραιά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού και για παραβίαση σχετικών άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου θα οδηγηθούν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon.

Πρόκειται για τον καπετάνιο, τον ύπαρχο, έναν λοστρόμο και τον αξιωματικό καταστρώματος του πλοίου.

Σε βίντεο που είδαν τα φως της δημοσιότητας στα social media, ο 36χρονος προσπαθεί να επιβιβαστεί στο πλοίο κατά την αναχώρηση για το Ηράκλειο, φέρεται να  διαπληκτίζεται με κάποια άτομα από το πλήρωμα και στη συνέχεια να βρίσκεται στη θάλασσα, χάνοντας τη ζωή του.

Η διοίκηση της Attica Group στην οποία ανήκει το πλοίο με ανακοίνωσή της δηλώνει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά, επισημαίνοντας  ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος.

Στο Blue Horizon έγινε αλλαγή του πληρώματος και αναχώρησε αργά τα μεσάνυχτα για τον προορισμό του.

Ποιος ήταν 36χρονος

Κρητικός ήταν ο 36χρονος που έχασε τη ζωή του στο λιμάνι του Πειραιά μετά απώθηση μέλους του πληρώματος. Το ονοματεπώνυμό του ήταν Αντώνης Καρύωτης και η καταγωγή του από τον Άγιο Νικόλαο.

Όπως αναφέρουν διάφορα κρητικά μέσα, ο άτυχος νέος, μέλος πολύτεκνης οικογένειας, ζούσε στις εργατικές κατοικίες και ήταν μία πολύ γνώριμη μορφή στην τοπική κοινωνία. Όσοι τον γνώριζαν καλά τον αποκαλούσαν «Αντωνιό».

Περιγράφεται επίσης ως ένας πολύ ήσυχος και καλόκαρδος νέος, ο οποίος φρόντιζε να κάνει διάφορες εξυπηρετήσεις στους επιχειρηματίες της περιοχής.

Ήδη κυκλοφορεί η πληροφορία πως το θύμα είχε εκδώσει κανονικά το εισιτήριό του, διότι είχε ταξιδέψει για προσωπική υπόθεση στην Αθήνα και επέστρεφε στην Κρήτη.