Στην εισαγγελία Πειραιά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού και για παραβίαση σχετικών άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου θα οδηγηθούν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon μετά το θάνατο ενός 36χρονου επιβάτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Πρόκειται για τον καπετάνιο, τον ύπαρχο, έναν λοστρόμο και τον αξιωματικό καταστρώματος του πλοίου.

Σε βίντεο που είδαν τα φως της δημοσιότητας στα social media, ο 36χρονος προσπαθεί να επιβιβαστεί στο πλοίο κατά την αναχώρηση για το Ηράκλειο, φέρεται να  διαπληκτίζεται με κάποια άτομα από το πλήρωμα και στη συνέχεια να βρίσκεται στη θάλασσα, χάνοντας τη ζωή του.

Η διοίκηση της Attica Group στην οποία ανήκει το πλοίο με ανακοίνωσή της δηλώνει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά, επισημαίνοντας  ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος.

Στο Blue Horizon έγινε αλλαγή του πληρώματος και αναχώρησε αργά τα μεσάνυχτα για τον προορισμό του.

Ποιος ήταν 36χρονος

Κρητικός ήταν ο 36χρονος που έχασε τη ζωή του στο λιμάνι του Πειραιά μετά απώθηση μέλους του πληρώματος. Το ονοματεπώνυμό του ήταν Αντώνης Καρύωτης και η καταγωγή του από τον Άγιο Νικόλαο.

Όπως αναφέρουν διάφορα κρητικά μέσα, ο άτυχος νέος, μέλος πολύτεκνης οικογένειας, ζούσε στις εργατικές κατοικίες και ήταν μία πολύ γνώριμη μορφή στην τοπική κοινωνία. Όσοι τον γνώριζαν καλά τον αποκαλούσαν «Αντωνιό».

Περιγράφεται επίσης ως ένας πολύ ήσυχος και καλόκαρδος νέος, ο οποίος φρόντιζε να κάνει διάφορες εξυπηρετήσεις στους επιχειρηματίες της περιοχής.

Ήδη κυκλοφορεί η πληροφορία πως το θύμα είχε εκδώσει κανονικά το εισιτήριό του, διότι είχε ταξιδέψει για προσωπική υπόθεση στην Αθήνα και επέστρεφε στην Κρήτη.

Ανακοίνωση ΠΝΟ: Αποτρόπαια όσα εκτυλίχθηκαν

«Το αποτρόπαιο οπτικοακουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Ναυτικών, οι οποίο διαθέτουν υψηλό επίπεδο ναυτοσύνης και εκπαίδευσης, πράγμα που το αποδεικνύουν καθημερινά μεταφέροντας και σε ετήσια βάση εκατομμύρια επιβατών και ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο σε ασφυκτικές συνθήκες, χωρίς καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, έχοντας σαν πρώτο μέλημα τους αυτό που τους επιβάλει ο επαγγελματισμός τους δηλαδή την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα» αναφέρει η ΠΝΟ.