Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σε σχέση με το τραγικό περιστατικό στον καταπέλτη του «Blue Horizon» διέταξε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Διέταξα τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ως προς τη διαχείριση του τραγικού περιστατικού» αναφέρει σε σχετική ανάρτηση ο υπουργός Ναυτιλίας,

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο υπουργός δήλωσε πως:

«Είμαι και εγώ σοκαρισμένος, όπως όλη η ελληνική κοινωνία. Αισθάνομαι σοκ και φρίκη γι’ αυτό που έχει συμβεί. Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές και σοκαριστικές, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αισθάνομαι πολύ μεγάλη θλίψη για τον χαμό του 36χρονου, αλλά συμπάσχω και με τις οικογένειες των ανθρώπων που πήγαν να δουλέψουν και καταλήγουν κατηγορούμενοι για δολοφονία. Η συμπεριφορά τους δεν είναι μόνο ποινικά καταδικαστέα, αλλά είναι και ηθικά καταδικαστέα από όλες τις πλευρές » είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επιβεβαίωσε ότι ο 36χρονος Αντώνης είχε επιβιβαστεί στο πλοίο, αποβιβάστηκε και προσπάθησε να ανέβει ξανά. «Δεν τον είχαν βγάλει έξω, μόνος του αγνόησε τις προτροπές του πληρώματος να μην αποβιβαστεί και προσπάθησε να μπει την τελευταία στιγμή. Εισιτήριο είχε» ανέφερε.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αδίκημα είναι ανθρωποκτονία. Αυτό που βλέπουμε είναι σοκαριστικό, δημιουργεί πολύ άσχημη εικόνα για την ελληνική ακτοπλοΐα, που έσπασε τα ρεκόρ όλων των εποχών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω με την εταιρεία, δεν τα έχω καταφέρει» πρόσθεσε.