Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες για τη λειτουργία προξενικού γραφείου της Ρωσίας στα Κατεχόμενα.

«Οι εργασίες για τη βελτίωση των μηχανισμών παροχής προξενικών υπηρεσιών στους Ρώσους πολίτες που ζουν στα βόρεια της Κύπρου διεξάγονται εδώ και πολύ καιρό», ανέφερε η Μαρία Ζαχάροβα σε ανάρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα.

Ακόμη, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, συνέχισε λέγοντας πως «οι Ρώσοι πολίτες, όπου κι αν βρίσκονται, θα πρέπει να έχουν επαρκή πρόσβαση σε αποτελεσματική προξενική βοήθεια».

Δείτε την ανάρτηση

Γιατί η Ρωσία ανοίγει προξενικό γραφείο στα Κατεχόμενα

Πριν από λίγο καιρό, αξιωματούχος της ρωσικής πρεσβείας στη Λευκωσία είχε αναφέρει πως πολύ σύντομα η Ρωσία θα ξεκινήσει τις εργασίες εγκαθίδρυσης ενός προξενικού γραφείου στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος αξιωματούχος είχε αναφέρει πως «πολύ σύντομα, θα αρχίσουμε να παρέχουμε προξενικές υπηρεσίες στα βόρεια της πόλης της Λευκωσίας. Οι εργασίες θα γίνονται σε τακτική βάση».

Ο λόγος, όπως φαίνεται από την ανάρτηση της Μαρίας Ζαχάροβα είναι προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους Ρώσους πολίτες που ζουν στο βόρειο τμήμα του νησιού. Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία και η Ιταλία παρέχουν προξενικές υπηρεσίες στα κατεχόμενα εδώ και πολύ καιρό.

Περίπου 50 χιλιάδες Ρώσοι πολίτες ζουν στα κατεχόμενα. Το γραφείο της γερμανικής πρεσβείας στα κατεχόμενα εξυπηρετεί επιπλέον αιτήματα παροχής βίζας προς Νορβηγία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Δανία, Ολλανδία, Ισλανδία.