Συνεχίστηκε το σκηνικό έντασης το βράδυ της Δευτέρας 28/8 στην επαρχία Χλώρακα της Κύπρου, με την αστυνομία να προχωρά σε 21 συλλήψεις Κυπρίων και Σύρων, για συμμετοχή στα επεισόδια και κατοχή επιθετικών αντικειμένων.

Η Χλώρακα θυμίζει αστυνομικοκρατούμενη περιοχή προκειμένου να παταχθεί πλήρως κάθε ενέργεια που θα συντηρήσει το κλίμα διχόνοιας στην ευρύτερη περιοχή αναφέρει ο Φιλελεύθερος της Κύπρου.

Αστυνομικός τραυματίστηκε στο χέρι από ρίψη μολότοφ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε έγκαυμα 2ου βαθμού και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, πήρε εξιτήριο.

Τα νέα επεισόδια ξέσπασαν αργά το βράδυ της Δευτέρας, πριν ολοκληρωθεί η σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης με εκπροσώπους Σύρων κατοίκων της Χλώρακας που πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου. Ενώ οι εκπρόσωποι των Σύρων έφυγαν ικανοποιημένοι από τις αποφάσεις που άκουσαν, ελάχιστα λεπτά μετά η Χλώρακα θύμιζε και πάλι εμπόλεμη ζώνη.

Δακρυγόνα για να διαλυθεί το πλήθος

Τα επεισόδια άρχισαν γύρω από το κτηριακό συγκρότημα Άγιος Νικόλαος, που εκκενώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τους αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα σε αυτό, όταν ομάδες Κυπρίων κατοίκων άρχισαν να κινούνται προς τα εκεί, φωνάζοντας συνθήματα για απομάκρυνση των παράνομων αλλοδαπών από την Χλώρακα και βάζοντας φωτιές σε κάδους.

Διαδηλωτές εμφανίζονταν δυσαρεστημένοι από τις νέες παροχές που φέρεται να ανακοινώθηκαν κατά την σύσκεψη που προηγήθηκε και επακολούθησαν συγκρούσεις στους δρόμους με αλλοδαπούς κατοίκους της περιοχής.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη, που παραμένει από την Κυριακή στην περιοχή, έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος. Η κατάσταση εκτονώθηκε τα μεσάνυχτα, ωστόσο, η αστυνομική παρουσία στη Χλώρακα δεν θα μειωθεί τις επόμενες μέρες.