Πολεμικό έμοιαζε το σκηνικό χθες το βράδυ (27/8) στην κοινότητα της Χλώρακας στην Κύπρο, όταν, μετά από εκδήλωση διαμαρτυρίας για την παράτυπη μετανάστευση, ομάδα Σύρων, με ρόπαλα, πέτρες και άλλα αντικείμενα, άρχισε να προκαλεί ζημιές σε οχήματα και βιτρίνες καταστημάτων.

Στη συνέχεια νεαροί Ελληνοκύπριοι προκάλεσαν ζημιές κυρίως σε σπίτια που διαμένουν αλλοδαποί πρόσφυγες και σε οχήματα τους. Από τα επεισόδια τραυματίσθηκε μικρός αριθμός κατοίκων και αλλοδαπών.

Η Αστυνομία, σύμφωνα με το sigmalive, προχώρησε στη σύλληψη δύο προσώπων ηλικίας 34 και 21 ετών από την επαρχία Πάφου, που κατηγορούνται  για οχλαγωγία και κατοχή επιθετικού οργάνου.

Γύρω στις 1:30 τα ξημερώματα συνελήφθη ακόμη ένα πρόσωπο ηλικίας 21 ετών για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής επιθετικού οργάνου. Πριν τη σύλληψή του είχε γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητό του, όπου είχε βρεθεί ένα ρόπαλο. Στη συνέχεια συνελήφθη και ένας 32χρονος.

Για την αντιμετώπιση των επεισοδίων έγινε ανάκληση όλου του προσωπικού του αστυνομικού σταθμού Πάφου, που ενισχύθηκε από διμοιρίες της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ) και μέλη της δύναμης από άλλες επαρχίες. Στην Πάφο έσπευσε αργά χθες βράδυ και ο αρχηγός αστυνομίας Στυλιανός Παπαθεοδώρου.

Επί τόπου παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, περιλαμβανομένων ανδρών της αντιοχλαγωγικής ομάδας.