Τεράστιοι είναι οι όγκοι νερού στον Βόλο από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel. Δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας επιστράτευσαν ακόμα και βάρκες προκειμένου να απεγκλωβιστούν πολίτες και εργαζόμενοι από το κέντρο της πόλης.

Από νωρίς το πρωί οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με τον όγκο νερού να είναι τεράστιος και τις μετεωρολογικές συνθήκες πρωτοφανείς για τα παγκόσμια χρονικά, όπως ομολογούν μετεωρολόγοι.

Ο απεγκλωβισμός εργαζομένων και πολιτών που βρίσκονταν στο κτίριο του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ στην οδό Λαρίσης έγινε με βάρκες, προκειμένου να μεταφερθούν με ασφάλεια και να επιστρέψουν στα σπίτια τους αναφέρει η ιστοσελίδα newspaper.gr.

Εν τω μεταξύ αγνοείται μέχρι και αυτή τη στιγμή ένας άνδρας στην Αγία Αικατερίνη Βόλου, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel, με τις έρευνες της ΕΜΑΚ και της ΕΛΑΣ να βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ο άντρας 34 ετών, προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του ένα ρέμα, άνοιξε την πόρτα και παρασύρθηκε. Στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική που επικαλείται το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επέβαινε και ο γιος του, ο οποίος είναι εκτός κινδύνου.

Γέμισε ΙΧ η θάλασσα στο Πήλιο

Τουλάχιστον 6-7 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά και κατέληξαν στη θάλασσα, με την ορμή του χειμάρρου, καθώς η βροχή που φέρνει η κακοκαιρία «Daniel» σφυροκοπά τις τελευταίες ώρες την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Την ίδια ώρα περίπου 110 κάτοικοι και τουρίστες είναι εγκλωβισμένοι στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Την είδηση έκανε γνωστή το Meteo, λέγοντας ότι οι εν λόγω πολίτες παραμένουν εγκλωβισμένοι, μαζί και τα οχήματά τους.

«Lockdown» στον Βόλο

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε απαγόρευση της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου λόγω της κακοκαιρίας.

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οδηγοί εγλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους, ενώ κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας νερού και ζητούν απελπισμένοι βοήθεια.

Η επέλαση της κακοκαιρίας οδήγησε επίσης στη διακοπή των δρομολογίων των τρένων στη γραμμή Λάρισα – Βόλος – Λάρισα, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, σε βίντεο στο Facebook, φώναζε στους οδηγούς να επιστρέψουν στα σπίτια τους, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση θα γίνει χειρότερη.

Ενας νεκρός και ένας αγνοούμενος στον Βόλο

Από την κακοκαιρία έχασε τη ζωή του ένας κτηνοτρόφος που καταπλακώθηκε από τοίχο, ο οποίος υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού. Ο άνδρας προσπαθούσε μέσα στην κακοκαιρία να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέλαβε τον άτυχο άνδρα, και διαπιστώθηκε ο θάνατός του από πολλαπλά τραύματα λόγω της καταπλάκωσης από τα χαλάσματα του τοίχου.

Την ίδια ώρα αγνοείται μέχρι και αυτή τη στιγμή ένας άνδρας στην Αγία Αικατερίνη Βόλου, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel, με τις έρευνες της ΕΜΑΚ και της ΕΛΑΣ να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ένας άντρας 34 ετών, προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του ένα ρέμα, άνοιξε την πόρτα και παρασύρθηκε. Στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική που επικαλείται το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επέβαινε και ο γιος του, ο οποίος είναι εκτός κινδύνου.