Συνολικά 690 κλήσεις έχει λάβει από σήμερα το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, λόγω της εκδήλωσης ισχυρών βροχοπτώσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι κλήσεις αφορούν, κυρίως, αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Συγκεκριμένα:

•      Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του  ΠΣ έχει λάβει 670 κλήσεις εκ των οποίων:

–      στη Μαγνησία 500 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 80 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 100 άτομα.

–      Στην παραλιακή ζώνη της Λάρισας 70 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 12 αντλήσεις υδάτων και

–      Στη Σκιάθο 100 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 30 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 7 άτομα.

•      Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 20 κλήσεις εκ των οποίων:

–      Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν για 3 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων

–      Στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκαν 8 κοπές δέντρων  και

–      Στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε 1 κοπή δέντρου

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, τις πρωινές ώρες ανασύρθηκε χωρίς αισθήσεις ένας άνδρας, στην περιοχή Άγιος Γεώργιος του Άνω Βόλου Μαγνησίας, όταν καταπλακώθηκε από τοιχίο και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σε εξέλιξη είναι επίσης η επιχείρηση για τον εντοπισμό άνδρα στο ρέμα της Αγίας Αικατερίνης Βόλου, ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν 42χρονο άντρα ο οποίος προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Βόλου.

Σημειώνεται ότι όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε γενική επιφυλακή. Επιπλέον, το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η κακοκαιρία που προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα προκαλέσει μεγάλα ύψη βροχής στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο.