Οι ουρανοί στον Βόλο άνοιξαν εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel, δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ υπήρξαν και οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους. Κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας νερού και ζητούν απελπισμένοι βοήθεια.

Η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel οδήγησε επίσης στη διακοπή των δρομολογίων των τρένων στη γραμμή Λάρισα – Βόλος – Λάρισα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, σε βίντεο στο Facebook, φώναζε στους οδηγούς να επιστρέψουν στα σπίτια τους, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση θα γίνει χειρότερη.

«Πού πάνε όλοι αυτοί; Είναι για τρέλα αυτό που συμβαίνει. 100 φορές το είπαμε. Κάνω έκκληση σε όλο τον κόσμο μην κυκλοφοράτε. Από χθες τα λέμε, προέχει η ασφάλεια των ανθρώπων δεν μπορούν να βγουν τα μηχνήματα έξω. Πού πάτε ρε άνθρωποι, είναι για τρέλα, πού πάτε ρε σεις. Κοίτα που είναι το νερό» ανέφερε. «Κοιτάξτε πού είναι το νερό. Δεν ακούτε, πού πάτε όλοι εσείς; Από χθες σας λέμε, θα σπάσουν τα ποτάμια, ξέρετε τι νερό έρχεται; Πηγαίνετε στα σπίτια σας» πρόσθεσε ο Αχιλλέας Μπέος.

«Είμαστε σε απόγνωση»

Πολλά είναι τα καταστήματα που έχουν πλημμυρίσει στον Βόλο, με τους επιχειρηματίες να κάνουν λόγο για καταστροφή. Μία από τις κεντρικές συνοικίες της πόλης, τα Παλιά, κάτω από τα ΚΤΕΛ του Βόλου, έχει πλημμυρίσει, όπως είπε στο MEGA η κ. Τάνια, τονίζοντας πως οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι με αυτή την κατάσταση.

«Βγάζουμε το νερό με τους κουβάδες από το σπίτι. Το παιδί μου είναι εγκλωβισμένο έξω, δεν μπορώ να του ανοίξω να μπει γιατί υπάρχει παντού νερό. Είναι πάνω από ένα μέτρο. Είμαστε σε απόγνωση, από τις 06:00 το πρωί δεν σηκώνει το τηλέφωνο κανείς. Ζητάμε βοήθεια. Σε αυτή τη χώρα πρέπει να πνιγόμαστε ή να καιγόμαστε; Είμαστε σε απελπιστική θέση» ανέφερε χαρακτηριστικά.