Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας εξέφρασε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει στην ερώτηση αν ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι δίκαια μέσα στη φυλακή.

«Αυτός ο άνθρωπος με στήριξε. Κατά γενική ομολογία αν δεν με στήριζε ο Ηλίας Κασιδιάρης εγώ δεν θα είχα μπει στη Βουλή, οι Σπαρτιάτες δεν θα είχαν μπει στη Βουλή. Θεωρώ χρέος μου, υποχρέωση, να τον στηρίξω σε αυτό το εγχείρημα που κάνει να κατέβει στον δήμο της Αθήνας και αυτό έκανα» είπε στην «Κοινωνία Ώρα Mega.

Και συνέχισε: «Ό,τι ήταν να πω προς τον Ηλία Κασιδιάρη το έκανα εγώ και μάλιστα δημόσια. Δεν είναι θέμα αν τον στηρίζω πολιτικά. Έκλεισα τον κύκλο με τον Ηλία Κασιδιάρη, με στήριξε και τον στήριξα, αυτό έκανα, τίποτα περισσότερο».

Ωστόσο ο Βασίλης Στίγκας δεν απάντησε στην ερώτηση αν ο Ηλίας Κασιδιάρης βρίσκεται δίκαια μέσα στη φυλακή. «Δεν έχω άποψη είπε. Δεν είμαι δικαστικός» ανέφερε. «Αν ήθελα να ήμουν στη Χρυσή Αυγή θα ήμουν εδώ και χρόνια. Στηρίζω τον Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας παρότι έχουμε ιδεολογικές και πρακτικές διαφορές» επισήμανε.

«Ο αδερφός του Κασιδιάρη είναι μετακλητός σε βουλευτή των Σπαρτιατών»

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών παραδέχτηκε ότι ο αδερφός του Ηλία Κασιδιάρη είναι μετακλητός σε βουλευτή των «Σπαρτιατών».«Υπάρχει αυτό το γεγονός, έχει γίνει δημόσια. Δεν μπορώ να το αρνηθώ και να πω κάτι άλλο. Επ’ αυτού δεν γνώριζα κάτι, ούτε με είχαν ενημερώσει για κάτι. Βέβαια ισχύει, αλλά από εκεί και πέρα δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Αυτός που έκανε αυτή την κίνηση, αυτός ξέρει για ποιο λόγο την έκανε» ανέφερε.

Επισήμανε ότι δεν γνωρίζει άμεσα, αλλά νομίζει πως ο αδερφός του Ηλία Κασιδιάρη μπήκε μετακλητός σε κάποιον από τους διαγραμμένους βουλευτές των Σπαρτιατών. «Δεν ενημερώνει κάποιος τον πρόεδρο ποιους θα πάρει συνεργάτες. Τον έχω δει δύο φορές στους διαδρόμους της Βουλής. Δεν ξέρω με ποιους έχει σχέση» ανέφερε.

«Είχα πάρει την απόφαση να είμαι μόνος μου»

Ο Βασίλης Στίγκας επισήμανε ότι δεν φοβάται να προχωρήσει μόνος του, αναφερόμενος στην εικόνα του να κάθεται μόνος του στα έδρανα της Βουλής στην προημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαχείριση των πύρινων μετώπων.

«Είχα πάρει την απόφαση να μείνω εκεί, μόνος μου εάν χρειαστεί. Αυτή η εικόνα δεν μου άρεσε. Δεν με φόβιζε. Έχω έρθει πολλές σε ρήξη στη ζωή μου. Είμαι άνθρωπος πολύ αποφασισμένος. Εάν δω ότι δεν μπορώ να προχωρήσω, αντιλαμβάνομαι ότι μπορώ να προχωρήσω και μόνος μου. Την Πέμπτη το πρωί ένιωσα ότι πρέπει να ξεκινήσω από το μηδέν. Αυτή ήταν η απόφασή μου».

Αναφερόμενος σε προηγούμενες δηλώσεις του όπου είχε κάνει καταγγελίες περί πρακτικών Greek Mafia και «Δον Κορλεόνε» ανέφερε: «Όταν ένας άνθρωπος βγάζει μία ανακοίνωση εξ ονόματι κάποιων άλλων ανθρώπων και δεν είναι έτσι, θέλει να επιβληθεί με τον δικό του τρόπο. Αυτός ο τρόπος ξεκάθαρα θυμίζει μαφία» εξήγησε.

«Αυτό που με ενόχλησε ήταν μία ανακοίνωση των τριών βουλευτών εξ ονόματι και των 11. Πήραν μία απόφαση να μην κατέβουν στο Κοινοβούλιο. Αυτό ήταν ντροπιαστικό, όχι για εμένα. Το θέμα ήταν για τον κόσμο που μας ψήφισε, για τον κοινοβουλευτισμό. Η θέση του βουλευτή είναι εκεί, μέσα στο Κοινοβούλιο. Δεν υπήρξε σοβαρότις. Και με ποιο δικαίωμα βγαίνουν κάποιοι μπροστά και λένε συνειδητά ότι δεν θα έρθουν στο Κοινοβούλιο;».

«Τα χρήματα που πήραμε μπήκαν στο ταμείο των Σπαρτιατών»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ βουλευτές των «Σπαρτιατών» ζητούσαν χρήματα από άλλους βουλευτές για να ενισχύσουν οικονομικά τον καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη.

Όπως εξήγησε ο Βασίλης Στίγκας, τα μόνο χρήματα που είχε ζητήσει ήταν για την αγορά εξοπλισμού (υπολογιστής) για το γραφείο του κόμματος, ενώ υπογράμμισε πως θα κάνει αποκαλύψεις αύριο (5/9) στην εισαγγελέα για άλλα θέματα.

«Μέχρι να πάρουμε την κρατική επιχορήγηση, γιατί ήταν άδεια τα ταμεία μας, είχα ζητήσει να γίνει παρακράτηση της τάξης του 20%. Κάποια στιγμή μου έβαλαν τρικλοποδιές. Ενώ είχαμε συμφωνήσει, κάποιος που είναι στον κύκλο των διαγραφέντων μου το ακύρωσε. Μίλησε εκ μέρους των υπόλοιπων βουλευτών, ότι δεν θα γίνει αυτό, με κάποιες αστείες δικαιολογίες. Πάλι είχαμε τέτοιο κρούσμα, βουλευτής να μιλάει για τους υπόλοιπους» είπε.

Βουλευτές των «Σπαρτιατών» τον κατηγόρησαν πως το κόμμα έλαβε τις 40.000 ευρώ και ότι δεν τους ενημέρωσε, γιατί ήθελε να κρατήσει ο ίδιος τα χρήματα. «Όταν κάποιοι βουλευτές έχουν κάνει αντάρτικο, δεν έρχονται στο γραφείο μου για ενημέρωση, δεν μιλάνε καν και κάνουν το δικό τους, πως να τους ενημερώσω; Τα χρήματα μπήκαν σε λογαριασμό των «Σπαρτιατών», όχι σε δικό μου λογαριασμό. Αυτά τα χρήματα εφόσον τα δίνει η Βουλή είναι αναρτημένα, δεν είναι κάτι κρυφό».