Οξύνεται μέρα με την ημέρα η κόντρα στο στρατόπεδο των «Σπαρτιατών» με τον πρόεδρο του κόμματος, Βασίλη Στίγκα να καταγγέλλει ότι οι βουλευτές του κόμματος «πήγαιναν στον Δομοκό για να δηλώσουν τα σέβη τους και να πάρουν οδηγίες από τον Κασιδιάρη».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, βουλευτές και άνθρωποι που εργάζονται για τους βουλευτές, επισκέπτονται τον καταδικασμένο Ηλία Κασιδιάρη στις φυλακές Δομοκού.

«Δεν ξέρω αν έπαιρναν γραμμή, δεν θέλω να μιλήσω είπα, ο νοών νοείτω», ανέφερε.

Στίγκας: «Θα διαγράψω κι άλλους αν ξεπεράσουν τα εσκαμμένα»

Όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα στο ακροδεξιό μόρφωμα, ο Βασίλης Στίγκας ανέφερε πως «όσοι ξεπεράσουν τα εσκαμμένα και δεν συμμορφωθούν με τις διατάξεις του κόμματος, βεβαίως θα διαγράψω και άλλους. Το πανηγύρι κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει».

Όσον αφορά την προσωπική του επικοινωνία με τον Ηλία Κασιδιάρη  είπε: «Όχι δεν έχω μιλήσει με τον Κασιδιάρη. Μια φορά μετά τις εκλογές που μου ευχήθηκε και αυτό ήταν όλο, σε τηλέφωνο τρίτου».

«Μέθοδοι Greek Mafia και Δον Κορλεόνε»

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Στίγκας προχώρησε στη διαγραφή τριών βουλευτών των Σπαρτιατών (Ιωάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη) λόγω των διαφωνιών που έχουν προκύψει με τον έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος σε μεγάλο βαθμό ελέγχει την κοινοβουλευτική ομάδα.  Ο πρόεδρος του κόμματος μάλιστα δεν έμεινε εκεί αλλά κατήγγειλε μαφιόζικες πρακτικές λέγοντας: «Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα, εξωκοινοβουλευτικά κέντρα και το λέω με το θάρρος της γνώμης μου ως Έλληνας Πολίτης. Χρησιμοποιούν μεθόδους που παραπέμπουν σε Greek mafia και Δον Κορλεόνε που λένε σε κάποιους τι θα κάνουν πότε θα το κάνουν και πώς θα το κάνουν».

Στο κείμενο της επιστολής, ο κ. Στίγκας αναφέρει: «Δεν νοείται σε μία Κ.Ο. οι βουλευτές της να δρουν αυτοβούλως και κατά μόνας, εκβιάζοντας τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ουσιαστικά εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς».

Η απάντηση των βουλευτών

Τα τρία μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, τα οποία διέγραψε με απόφαση του ο Β. Στίγκας, προχώρησαν σε δηλώσεις κατά του προέδρου ανεβάζοντας περεταίρω τους τόνους. «Η ελληνική κοινωνία με γνωρίζει περισσότερα από 20 χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτα από όσα λέει ο κ. Στίγκας. Είμαι δημόσιο πρόσωπο και δεν μου αξίζει ο τίτλος μαφιόζικο πρόσωπο. Δεν επιτρέπω σε κανένα να με χαρακτηρίζει έτσι.Σίγουρα δεν θα το αφήσω έτσι, υπενθυμίζω σε κάθε ενδιαφερόμενο πως μπήκα στη Βουλή με τις ψήφους 200 χιλιάδων ψήφων», δήλωσε ο μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Κόντης.

«Ο Στίγκας αρνείτο να εφαρμόσει το καταστατικό. Συνέχεια ανέβαλε το ανοιχτό συνέδριο. Μας έλεγε να τα βρούμε εδώ κάτω να τα συμφωνήσουμε μέσα σε ένα γραφείο. Θα βγούμε σε κάθε Περιφέρεια και θα γράψουμε μέλη στους «Σπαρτιάτες», το κόμμα δεν ανήκει σε κανέναν… Ανήκει στις 250.000 ψηφοφόρους και σε κανένα πρόσωπο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στα δικαστήρια», δήλωσε ο Ιωάννης Δημητροκάλλης.

«Ο κ. Στίγκας διέπραξε ένα οιονεί πραξικόπημα. Περιφρονεί ως οιονεί σύγχρονος δικτατορίσκος τους ψηφοφόρους. Ο κ. Στίγκας με ανοίκειους χαρακτηρισμούς καταφέρθηκε κατά εκλεγμένων βουλευτών. Διατελεί ένα ρόλο σύγχρονου εφιάλτη. Έστω και ανεξάρτητοι τιμούμε τον ελληνικό λαό», ανέφερε από την πλευρά του, ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς.