Καλεσμένος στο MEGA ήταν ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, τις νέες ταυτότητες, τον εμφύλιο πόλεμο των «Σπαρτιατών» και την ελληνική οικονομία.

«Ο Κασσελάκης στηρίζεται από τον Πολάκη»

Αρχικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος σε όσους κάνουν συγκρίσεις μεταξύ αυτού και του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός έχει κερδίσει όσες εκλογικές αναμετρήσεις βρήκε μπροστά του, ενώ ο κ. Κασσελάκης έγινε απλά… διάσημος εν μία νυκτί.

«Μετά από 16 χρόνια βουλευτής έχω μάθει ένα πράγμα, ότι η πολιτική δεν είναι κατοστάρι, είναι μαραθώνιος. Το να εμφανιστεί κάποιος και να κάνει εντύπωση είναι ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι τόσο σπάνιο ούτε τόσο δύσκολο. Το εάν έχει διάρκεια στην πολιτική και να κερδίζει διαδοχικές μάχες αποτελεί πολιτική καταξίωση».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει πρώτα να επικεντρωθεί στο να κερδίσει το πρώτο του αιρετό αξίωμα και μετά να προβεί σε βαρύγδουπες δηλώσεις. «Προς το παρόν δεν ξέρουμε εάν έχει εκλεγεί πρόεδρος του 5μελούς», είπε.

«Μου αρέσει πολύ το στυλ του (σ.σ: του Στέφανου Κασσελάκη). Είναι καλοντυμένος, με γραβάτα, ακριβά ρούχα. Είναι ότι πιο αντίθετο θα περίμενε κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

«Ντεμοντέ οι αρνητές των νέων ταυτοτήτων»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε ως «ντεμοντέ» όσους αντιστέκονται στις νέες ταυτότητες και αναλώνονται σε θεωρίες συνωμοσίας. Ιδιαίτερα, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Δημήτρη Νατσιού από το κόμμα «Νίκη» περί «φακελώματος του πολίτη», τονίζοντας πως ήδη οι βουλευτές έχουν λάβει τέτοιες ταυτότητες.

«Η ταυτότητα που υιοθετεί η ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος είναι παρόμοια με αυτή που ισχύει στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ταυτότητα αυτή θα ισχύει υποχρεωτικά σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις 3 Αυγούστου 2026», δήλωσε και υπογράμμισε πως τα δεδομένα που καταγράφουν οι νέες ταυτότητες θα είναι αποθηκευμένα με ασφάλεια.

«Οι Σπαρτιάτες τσακώνονται για τα ευρώ»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ραγδαίες εξελίξεις που συμβαίνουν στο κόμμα των «Σπαρτιατών». Μετά τις καταγγελίες του Βασίλη Στίγκα, προέδρου του κόμματος, για πρακτικές «Greek Mafia και Δον Κορλεόνε», η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, αποφάσισε να προχωρήσει σε προκαταρκτική έρευνα την οποία μάλιστα θα διενεργήσει η ίδια.

«Οι «Σπαρτιάτες» τσακώνονται για τα ευρώ», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Λέω στους 250.000 που ψήφισαν αυτό το κόμμα – θεωρώντας αυτούς πατριώτες και όλους τους άλλους προδότες – αισθάνονται καλά που ο τσακωμός και η διάλυση αυτού του κόμματος γίνεται για τα λεφτά;»

Για την οικονομία

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε καλούς ρυθμούς, ενώ για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ανέφερε πως είναι βέβαιος ότι «θα είναι μία ενδιαφέρουσα ομιλία και μεταρρυθμιστική».

Ακόμη, είπε πως εάν η οικονομία της χώρας πηγαίνει καλά κάθε χρόνο θα δίνεται και από ένα έκτακτο επίδομα, το οποίο χαρακτήρισε ως «αντίδωρο για την αύξηση που δεν μπορείς να πάρεις», ενώ αναφερόμενος στους συνταξιούχους και την κατάργηση του «πέναλτι» ύψους 30% αποκάλυψε πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει το να επιτρέπεται στους κατόχους συντάξεων αναπηρίας να εργάζονται, εάν εκείνοι το επιθυμούν, χωρίς παρακράτηση.