Η ατζέντα της ημέρας: Υπό διάλυση οι Σπαρτιάτες – Δύσκολη νύχτα στον Έβρο – Στην Αθήνα η Μελόνι

Στο μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό πυροτέχνημα φαίνεται πως εξελίσσεται το ακροδεξιό μόρφωμα των Σπαρτιατών, καθώς δύο μήνες μετά την είσοδο τους στη Βουλή οι εσωκομματικές τριβές έφεραν τρεις διαγραφές, ενώ όλα δείχνουν πως δεν θα είναι οι μοναδικές.

1

Προς διάλυση το κόμμα των Σπαρτιατών

2

Άλλη μια δύσκολη νύχτα στον Έβρο εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς

  • Δάσος της Δαδιάς: Η πυρκαγιά στο Δάσος της Δαδιάς συνεχίζει να καίει αδιάκοπα για σχεδόν δύο εβδομάδες  έχοντας ισοπεδώσει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα. Υπολογίζεται πως μέχρι τις 29/8 είχαν ήδη παραδοθεί στον όλεθρο περισσότερα από 812.000 στρέμματα γης και είχαν χάσει τη ζωή τους πάνω από 4.000 ζώα.
  • Σουφλί: Tο Σουφλί και τα χωριά του συνεχίζουν να απειλούνται από την Πυρκαγιά. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν κυρίως μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη. Κοινώς το μέτωπο, διασπασμένο σε τρία σκέλη πλέον, έχει περικυκλώσει το Σουφλί και συνεχίζει ν’ απειλεί τα χωριά που βρίσκονται τόσο νότια όσο και δυτικά – βορειοδυτικά του.
  • Οι άνεμοι: Επειδή οι άνεμοι αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση πάνω που φαίνεται να επιτυγχάνεται μια ομαλοποίηση της κατάστασης, οι συχνές αναζωπυρώσεις διαψεύδουν την προσωρινή αισιοδοξία που δημιουργείται.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

«Διασταύρωσαν τα ξίφη τους» για τις πυρκαγιές στη Βουλή οι πολιτικοί αρχηγοί

4

Στη χώρα μας για επίσημη επίσκεψη η Τζόρτζια Μελόνι

  • Η επίσκεψη: Η Ιταλίδα πρωθυπουργός είχε δείπνο εργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου.
  • Μεταναστευτικό: Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για το μεταναστευτικό, στο οποίο έχουν την κοινή θέση πως δεν είναι ζήτημα της κάθε χώρας ξεχωριστά. Αντιθέτως θεωρούν πως πρέπει να πείσουν τα κράτη – μέλη της Ε.Ε ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίζεται κοινά και συνολικά.
  • Ενεργειακή συνεργασία: Στο δείπνο συζητήθηκε ακόμη η υπό ανάπτυξη ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Ιταλίας, ένα εγχείρημα που η ελληνική πλευρά επιδιώκει να επιταχύνει, αυξάνοντας περαιτέρω τις ποσότητες εξαγωγής ηλεκτρικού ρεύματος προς την Ιταλία.
5

Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού και η τετράδα της κλήρωσης

  • Ερυθρόλευκη καταιγίδα: Ο Ολυμπιακός δεν παραχώρησε το παραμικρό δικαίωμα στην Τσουκαρίτσκι και με το επιβλητικό 3-0 στο Βελιγράδι σφράγισε για 13η σερί σεζόν την παρουσία του σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μασούρας, Μπιέλ και Ρέτσος τα γκολ των Πειραιωτών που ξόδεψαν πολλές ευκαιρίες για μια ακόμη πιο ευρεία νίκη στον δρόμο για την κύρια φάση του Europa League.
  • Πέρασε και ο ΠΑΟΚ: Με δεύτερη νίκη εξασφάλισε την πρόκρισή του στους ομίλους του Conference και ο Δικέφαλος του Βορρά. Το 4-0 επί της Χαρτς στην Τούμπα επιβεβαίωσε απλώς τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων.
  • Μαθαίνουν αντιπάλους: Σήμερα το μεσημέρι (14:00) θα διεξαχθεί η κλήρωση για τους ομίλους του Europa League. Ο Ολυμπιακός μπαίνει στη διαδικασία με το αβαντάζ της υψηλότερης βαθμολογίας και θα εκκινήσει από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, την ώρα που ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα βρίσκονται στο τέταρτο. Αμέσως μετά θ’ ακολουθήσει η κλήρωση για το Conference League, όπου ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει ως μέλος του δεύτερου γκρουπ.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr