Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν για 11η μέρα οι πυροσβέστες στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο. Το δάσος συνεχίζει να καίγεται η επιχείρηση κατάσβεσης βασίζεται κυρίως σε εναέρια μέσα ενώ οι  πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά σε μία χαράδρα και εκεί να την καταπολεμήσουν.

Στη μάχη ρίχτηκε χθες και το jumbo track, το οποίο είναι ένα άρμα μάχης που έχει μετατραπεί σε ειδικό πυροσβεστικό όχημα, μπορεί να διασχίσει δύσβατα σημεία και να μεταφέρει 15.000 λίτρα νερό ανέφερε το Mega.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι επιχειρήσεις κατάσβεσης επικεντρώνονται στη Λευκίμμη, τη Λεπτοκαρυά και τις Τρεις Βρύσες, όπου σημειώνονται συχνά αναζωπυρώσεις.

Παράλληλα στην πυρκαγιά της Ροδόπης, υπάρχουν αναζωπυρώσεις στις περιοχές Κασσιτερά και Κίρκη. Συνολικά στις πυρκαγιές στον Έβρο και στη Ροδόπη επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος 6 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα.

Διάσπαρτες μικρές εστίες καίνε ακόμα στην Πάρνηθα

Στην Πάρνηθα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρατηρούνται διάσπαρτες μικρές εστίες φωτιές στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής, ενώ στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων.

Ειδικότερα στην Πάρνηθα επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 77 οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρων τμήμάτων, ενώ από αέρος παρέχει συνδρομή ένα ελικόπτερο.

Αναζωπυρώσεις και στη Βοιωτία

Τέλος αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στη Βοιωτία και συγκεκριμένα στον ορεινό όγκο των περιοχών Στείρι και Κυριάκι.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές

Για σήμερα Τρίτη 29/8 παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών της επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.