Λίγες μέρες μετά την πυρκαγιά που έκαψε πάνω από 60.000 στρέμματα στην Πάρνηθα ασυνείδητοι πέταξαν δεξαμενή πετρελαίου, ανάμεσα σε ξερόχορτα, στην περιοχή ανάμεσα στους Θρακομακεδόνες και τη Βαρυπόμπη (στην οδό Ορφέως και Δαβάκη).

Όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ του Alpha η δεξαμενή είχε μέσα και μικρή ποσότητα πετρελαίου και πετάχτηκε σε ένα σημείο που έχει γίνει μικρή χωματερή, καθώς έχουν απορριφθεί και άλλα αντικείμενα.

«Αν δεν υπήρχε η πυρκαγιά, δεν θα το βλέπαμε»

«Κάποιος ανεγκέφαλος άφησε εκεί τη δεξαμενή. Πώς πήγε και την εναπόθεσε εκεί, δεν το γνωρίζει κανείς. Αν δεν υπήρχε η πυρκαγιά, δεν θα το βλέπαμε», είπε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της περιοχής, Θέμης Οικονόμου. «Για τα δάση, δεν είναι υπεύθυνος ο δήμος αλλά το Δασαρχείο. Άρα δεν γνωρίζω να σας πω αν υπήρξε καθαρισμός σε εκείνα τα μέρη» ανέφερε.

«Το Δασαρχείο έχει ελάχιστο προσωπικό. Χρειάζεται αναδιοργάνωση όλου του σχεδιασμού, με του δασαρχείο, την Πυροσβεστική και τους δήμους. Σήμερα είχαμε νέα σύσκεψη, ανακοινώσαμε και κάποια πράγματα. Τα σπίτια που έχουν καεί είναι 21. Υπάλληλοι του δήμου είναι έξω κάθε ημέρα και καταγράφουν τις ζημιές από την πυρκαγιά. […] Όποιος συλληφθεί να πετάει το πρόστιμο είναι 1.000 ευρώ.», επεσήμανε.