Στον εντοπισμό και τη διάσωση 98 μεταναστών, σε τρία διαφορετικά περιστατικά που σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο, προχώρησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου, λέμβος που μετέφερε 35 μετανάστες (23 άντρες, 2 γυναίκες και 10 παιδιά), εντοπίστηκε από σκάφος του Λιμενικού σε θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού.

Άμεσα το πλήρωμα του σκάφους προχώρησε σε ασφαλή περισυλλογή των επιβαινόντων, τους οποίους μετέφερερε στον λιμάνι του Μαλαγαρίου.

Επιπλέον, κοντά στο ακρωτήρι Πράσο περισυνελέγησαν από σκάφος του Λιμενικού άλλοι 21 μετανάστες που επέβαιναν σε λέμβο, η οποία βρισκόταν σε δυσχερή θέση, με τους επιβαίνοντες να κινδυνεύουν.

Πρόκειται για 4 άντρες, 7 γυναίκες, 2 αγόρια και 8 κορίτσια, που μεταφέρθηκαν καλά στην υγεία τους στο λιμάνι της Σάμου.

Διάσωση άλλων 42 μεταναστών την Παρασκευή

Σημειώνεται επίσης ότι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής άλλοι 42 μετανάστες εντοπίστηκαν σε ακινητοποιημένη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, κοντά στον οικισμό Κοκκάρι. Περιπολικό σκάφος προέβη στην ασφαλή περισυλλογή τους και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Μαλαγαρίου.