Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε στις περιοχές Βιτάλι και πλησίον της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής στην Άνδρο λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας που εκδηλώθηκε το πρωί.

Μάλιστα, στάλθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Γίδες προς το λιμάνι του Γαυρίου.


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε για την εκδήλωση πυρκαγιάς από τις τις 10 το πρωί. Καίει χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί ούτε την Ιερά Μονή ούτε κατοικημένη περιοχή. Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 1 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

enandro.gr

Η κατάσταση στον Έβρο

Στο μεταξύ, εντολή εκκένωσης μέσω του 112 εστάλη και στον Έβρο, στους κατοίκους των περιοχών Ατάρνη και Πλάκα, ζητώντας τους να απομακρυνθούν προς Αλεξανδρούπολη.

Παράλληλα, το 112 ήχησε και για εκκένωση της περιοχής Αύρα προς Κομοτηνή, αλλά και για τους κατοίκους της περιοχής Κασσιτέρα, με εντολή να απομακρυνθούν προς τις Σάπες Ροδόπης..

Στον Έβρο, όπου τα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη για 8η μέρα, το πιο ενεργό εξ αυτών εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Λεπτοκαρυάς Έβρου προς Αισύμη.

Στην Δαδιά στο νότιο κομμάτι έχει περιοριστεί η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται δυτικά του χωριού Κοτρωνιά Έβρου.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου παραμένουν ισχυρές. Συγκεκριμένα επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 85 οχήματα και από αέρος 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στην Αττική και τη Χίο

Αναφορικά με τις φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα το Σάββατο, υπό μερικό έλεγχο έθεσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τα μέτωπα σε Βάρη, Βούλα, Κορωπί και Γραμματικό Αττικής που εκδηλώθηκαν μετά από πτώση κεραυνών.

Στα σημεία επιχειρούν επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα συμπεριλαμβανομένων 18 πυροσβεστών με 4 οχήματα από Γαλλία και 16 πυροσβεστών από Κύπρο, ενώ επιχείρησαν 4 ελικόπτερα. Επιπρόσθετα παρέχουν συνδρομή εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, άρθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είχαν τεθεί σε εφαρμογή στην περιοχή του Μαραθώνα λόγω της πυρκαγιάς στο Γραμματικό.

Επιπλέον υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει προηγουμένως στη περιοχή Καμπιά Χίου, όπου επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 9 οχήματα και εθελοντές πυροσβέστες ενώ επιχείρησε και ένα ελικόπτερο.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών, δεδομένου ότι καταγράφεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα σε διάφορες περιοχές της χώρας.