Εξαρθρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες. Ένα από αυτά ήταν αστυνομικός, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Πρόκειται κυρίως για ποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης. Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και ένα πιστόλι.

Συνελήφθησαν εφτά μέλη της οργάνωσης, ανάμεσα τους και ο αστυνομικός, ενώ ένα ακόμα μέλος αναζητείται. Σχηματίστηκε εις βάρος τους δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της παράβασης των νομοθεσιών περί ναρκωτικών.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται έξι άτομα ακόμα τα οποία δεν συνελήφθησαν, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Αρχηγικό μέλος της οργάνωσης ο αστυνομικός

Όσον αφορά τη δράση τους, τα δύο αρχηγικά μέλη, από τους οποίους ο ένας ήταν ο αστυνομικός, εισήγαγαν τα ναρκωτικά από την Ισπανία με ταχυδρομικά δέματα χωρίς στοιχεία παραλήπτη. Άλλα δύο μέλη παραλάμβαναν τα δέματα, ενώ οι αρχηγοί με δύο άλλους πουλούσαν τις ουσίες.

Όσον αφορά τον αστυνομικό που συνελήφθη, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του, ενώ παράλληλα τίθεται σε διαθεσιμότητα από την επομένη λήξης της κατάστασης διαθεσιμότητας, στην οποία έχει ήδη τεθεί για άλλα ποινικά αδικήματα.