«Μάχη» για να μην ενεργοποιηθούν εκ νέου τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε ύφεση μετά τις μεγάλες φωτιές που κατάκαψαν τις τελευατίες ημέρες τη χώρα, συνεχίζουν να δίνουν πυροσβεστική υπηρεσία και εθελοντές.

Φωτιές από κεραυνούς στην Αττική

Καταιγίδες σημειώνονται στην Αττική κυρίως στα νότια συνοδευόμενες από έντονη κεραυνόπτωση που προκάλεσε έξι νέες εστίες σε δασικές περιοχές σε διάσπαρτα σημεία σε Βάρη, Βούλα, Κορωπί και σε δύσβατη περιοχή στην περιοχή του Βαρνάβα. Οι πυρκαγιές τέθηκαν υπό έλεγχο από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πιθανολογείται ότι προκλήθηκαν λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας που εκδηλώθηκε στην περιοχή. Στα σημεία επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο ήταν πάρα πολλοί οι κεραυνοί και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα. Έπεσαν πάνω από 270 κεραυνοί μέσα σε μία ώρα. Όπως είπε υπάρχει ένα ψυχρό σύστημα πάνω από τη χώρα που δεν αποκλείεται να δώσει καταιγίδες προς το μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα περισσότερο στην Πελοπόννησο, Ήπειρο και Δυτική Στερεά.

Στα βορειοδυτικά το ενεργό μέτωπο της Πάρνηθας

Οσον αφορά τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας η πυροσβεστική συνεχίζει η κατάσβεση στα Βορειοδυτικά, στο ύψος του Φρουρίου της Φυλής. Στα ανατολικά αντιμετωπίζονται αναζωπυρώσεις μικρότερης έντασης.

Σε Δαδιά και Σουφλί οι περισσότερες αναζωπυρώσεις

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα στον Έβρο, όπου χθες εντοπίστηκε νεκρός, ακόμη ένας μετανάστης. Στο μεταξύ, στα μέτωπα της πυρκαγιάς, οι περισσότερες αναζωπυρώσεις έχουν εκδηλωθεί σε Δαδιά, Αισύμη και Σουφλί.

Στη Ροδόπη, οι αναζωπυρώσεις δημιούργησαν μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή της Λεπτοκαρυάς, η οποία εκκενώθηκε.

Οι αναζωπυρώσεις συνεχίζονται σε Ζάλτσα, Στείρι και Κυριάκι Βοιωτίας, Πύλη Τρικάλων και Βίτωλη Μακρακώμης Φθιώτιδας.

Η φωτιά σε δράμα και Εύβοια

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται στη Δράμα,  φωτιά σε δύσβατη δασική έκταση έξω από το Πανόραμα. Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στονΆγιο Μεσσαπίων Ευβοίας.

Τρεις συλλήψεις στην Αττική

Σε έξι προσαγωγές για τις φωτιές στην Αττική προχώρησαν οι αρχές. Τρεις από αυτές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος του 45χρονου που συνελήφθη την Πέμπτη, κατηγορούμενος για εμπρησμό στην περιοχή του Αυλώνα.

Κατ’ οίκον περιρισμός για τους τρεις συλληφθέντες στην Αλεξανδρούπολη

Οσον αφορά την Αλεξανδρούπολη, προέκυψε διαφωνία ανακρίτριας και Εισαγγελέως για το ζήτημα της προφυλάκισης των τριών συλληφθέντων που απήγαγαν τους 25 μετανάστες. Μέχρι να επιλυθεί η διαφωνία από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, οι κατηγορούμενοι τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς

Εντωμεταξύ σε αυξημένη ετοιμότητα και σήμερα οι Αρχές καθώς πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών προβλέπεται και για σήμερα.