Στην Πάρνηθα μεταβαίνει αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από πηγές του μεγάρου Μαξίμου.

O Πρωθυπουργός μεταβαίνει στην περιοχή με σκοπό να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής από τις πυρκαγιές, τόσο στις δασικές εκτάσεις όσο και στις περιουσίες των κατοίκων.

Τον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Χρήστος Λάμπρης και ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ Βαγγέλης Γκουντούφας, με τους οποίους συζήτησε τα έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται για τη διεύρυνση των αντιπυρικών ζωνών που είχαν δημιουργηθεί πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων προστασίας.

Υπενθυμίζεται πως μάχη με τις αναζωπυρώσεις εξακολουθούν να δίνουν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στα πολλαπλά πύρινα μέτωπα που έκαψαν χιλιάδες δασικές εκτάσεις της χώρας.

Στην Πάρνηθα, το βάρος έχει δοθεί στην νέα αναζωπύρωση που σημειώθηκε στο Φρούριο της Φυλής , ενώ τη μάχη της κατάσβεσης στην Πάρνηθα δίνουν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.