Μάχη για την ολοκληρωτική κατάσβεση των πυρκαγιών που σημάδεψαν ανεπανόρθωτα την χώρα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα, νάρκη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εντοπίστηκε σε λατομείο, πίσω από την Ιερά Μονή Κλειστών, βορειοδυτικά της Φυλής.

Αμέσως. σήμανε συναγερμός και έσπευσε το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς, το οποίο ερευνά εάν υπάρχουν κι άλλες νάρκες, ώστε να τις εξουδετερώσει.

H Ιερά Μονή Κλειστών

Πώς είναι η κατάσταση στην Πάρνηθα και τα άλλα μέτωπα

Σύμφωνα με την τελευταία χρονικά ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην Πάρνηθα, οι ισχυρές δυνάμεις που επιχειρούν αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

Στα άλλα μέτωπα: Στον Έβρο, οι περισσότερες αναζωπυρώσεις έχουν εκδηλωθεί στη Δαδιά, στην Αισύμη και στο Σουφλί. Οι έντονες αναζωπυρώσεις τις μεσημεριανές ώρες δημιούργησαν μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή της Λεπτοκαρυάς, γι αυτό το λόγο στις 15:25 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων της περιοχής.

Επίσης, αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στις περιοχές Ζάλτσα, Στείρι και Κυριάκι Βοιωτίας, στην Πύλη Τρικάλων και στη Βίτωλη Μακρακώμης Φθιώτιδας.

Σε διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς στις περιοχές Ζαχάρω, Πύργο, Πηνειό και Ανδραβίδα της Π.Ε. Ηλείας, επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Ελληνικό Αργολίδας, επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 οχήματα και 2 Α/Φ.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Λάγιο Λακωνίας.

Δίωξη για κακούργημα στον 45χρονο που συνελήφθη για εμπρησμό

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος του 45χρονου συλληφθέντα, χθες, για εμπρησμό στον Αυλώνα.

Η δίωξη αφορά το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση και η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή.

Ο κατηγορούμενος έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη και μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.