Την προσωρινή παύση λειτουργίας χώρων αρμοδιότητάς της ανακοίνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου.

Ειδικότερα, λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, παύει η λειτουργία του αρχαιολογικού μουσείου Αλεξανδρούπολης, του αρχαιολογικού χώρου Ζώνης και του Ιερού των Μεγάλων Θεών Σαμοθράκης.

Υπενθυμίζεται ότι ανεξέλγκτη μαίνεται για τέταρτη ημέρα η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη η οποία πλησίασε τα ξημερώματα της Τρίτης τον περίβολο του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, το οποίο εκκενώθηκε προληπτικά γιατί το είχαν καλύψει οι καπνοί, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη προκειμένου να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα που το περικύκλωσε.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, με το μέτωπο να καίει στους οικισμούς Άγιος Γεώργιος, Λεύκες και Πουρνάρι, όπου και βρίσκονται οι περισσότερες πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ το μέτωπο στη Νίψα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 59 οχήματα, ενώ τρία ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη πραγματοποιούν ρίψεις νερού πάνω από το μέτωπο.