Δραματικές ήταν οι εικόνες εκκένωσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και η μεταφορά των ασθενών στο πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη που μαίνεται ανεξέλεγκτη για τέταρτη ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι φλόγες πλησίασαν τα ξημερώματα της Τρίτης το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης το οποίο εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη προκειμένου να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα που το περικύκλωσε.

Το MEGA βρέθηκε μέσα στο πλωτό νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη και οι εικόνες συγκλονίζουν. Οι ένοπλες δυνάμεις και ο στρατός μεταφέρουν ασθενείς στο εσωτερικό του πλοίου, ενώ στο πάτωμα του σαλονιού έχουν στρωθεί δεκάδες στρώματα.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες, το σαλόνι του πλοίου έχει γεμίσει από ασθενείς, ενώ το υγειονομικό προσωπικό συνεχίζει με αμείωτη ένταση την φροντίδα των ασθενών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 59 ασθενείς έχουν μεταφερθεί στο πλωτό νοσοκομείο.

Έγκυος γέννησε μέσα σε ασθενοφόρο

Κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του νοσοκομείου έγκυος γέννησε καθοδόν προς το πλοίο, μέσα στο ασθενοφόρο.

Ειδικότερα, η γυναίκα, που ήταν το τελευταίο πρόσωπο που μεταφέρθηκε, γέννησε μέσα σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθοδόν προς το νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Τη γυναίκα συνόδευαν ένας γιατρός και μία μαίας που συνόδευσαν.

Τα ξημερώματα με ασφάλεια μεταφέρθηκαν επίσης στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας τα έντεκα νεογνά από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (ΠΝΑ).

Μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις και τους ισχυρούς ανέμους

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, με το μέτωπο να καίει στους οικισμούς Άγιος Γεώργιος, Λεύκες και Πουρνάρι, όπου και βρίσκονται οι περισσότερες πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ το μέτωπο στη Νίψα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 59 οχήματα, ενώ τρία ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη πραγματοποιούν ρίψεις νερού πάνω από το μέτωπο.