Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην φωτιά σε δασική έκταση στην Φυλή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σε δασική έκταση, στους πρόποδες της Πάρνηθας, κοντά στην περιοχή της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών» στη Φυλή.

Πρόκειται για ένα ανησυχητικό μέτωπο καθώς είναι κοντά στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Σύμφωνα με τον Αργύρη Αργυρόπουλο, γενικό γραμματέα του Δήμου Φυλής, το θερμικό φορτίο είναι πολύ μεγάλο και η κατάσταση είναι αποπνικτική ενώ όπως τόνισε καίγονται σπίτια στην περιοχή.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε έκκληση για επιπλέον εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Μεταβαίνει η ΕΜΑΚ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι φλόγες έχουν κυκλώσει τη Μονή Κλειστών, ενώ μέσα έχουν εγκλωβιστεί 50 άτομα. Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της ΕΜΑΚ.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο σημείο όπου έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά καθιστούν δύσκολο το έργο των δυνάμεων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο μεταβαίνει η ΕΜΑΚ και η ΕΛΑΣ προκειμένου να συνδράμουν, εφόσον χρειαστεί, στην απομάκρυνση ανθρώπων που βρίσκονται μέσα στην Μονή Κλειστών.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν, μέχρι στιγμής, κινητοποιηθεί 62 πυροσβέστες με 26 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 5 ελικόπτερα. Παράλληλα, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς Άνω Λιόσια

Νωρίτερα, οι κάτοικοι της περιοχής της Φυλής ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν από τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Άνω Λιόσια.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: « Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στη Φυλή απομακρυνθείτε προς Ανω Λιόσια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας».