Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX  πραγματοποιεί την πρώτη δημόσια επίσκεψή του μετά από εννέα χρόνια στην Ιαπωνία. Φτάνοντας στο νησιωτικό κράτος της ανατολικής Ασίας, ο Elon Musk έδωσε ραπόρτο της άφιξής του μέσω Χ (γνωστό μέχρι πρόσφατα τοις πάσι ως Twitter).

Η τελευταία φορά που ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου επισκέφτηκε το νησιωτικό έθνος ήταν το 2014 για να οριστικοποιήσει μια συμφωνία με την Panasonic Holdings Corp. για την κατασκευή ενός εργοστασίου μπαταριών στις ΗΠΑ.

Το πρωί της Παρασκευής, δημοσίευσε μια σειρά από σύντομα βίντεο από το TeamLab, μια διαδραστική έκθεση τέχνης στο Τόκιο.

Μετά την Κίνα

Είναι το δεύτερο ταξίδι του στην Ασία φέτος, αφού επισκέφτηκε την Κίνα για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια. Ενώ βρισκόταν εκεί, συναντήθηκε με κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους και πραγματοποίησε επίσκεψη αργά το βράδυ στο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη.

Οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας έχουν μείνει πίσω από αφοσιωμένους κατασκευαστές EV όπως η Tesla και η κινεζική BYD Co. στην προσπάθεια για ηλεκτροκίνηση. Η Toyota Motor Corp., ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο, έχει δεσμευτεί να πουλάει 1,5 ηλεκτρικά ηλεκτρικά με μπαταρία ετησίως έως το 2026. Η Tesla παρέδωσε σχεδόν 890.000 αυτοκίνητα το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, αυτή η ανάπτυξη έχει κόστος, με την Tesla να μειώνει τις τιμές στις βασικές αγορές της. Ο Μασκ τον περασμένο μήνα είπε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα πρέπει να συνεχίσει να μειώνει τις τιμές εάν τα επιτόκια συνεχίσουν να αυξάνονται. Η Tesla μείωσε τις τιμές δύο φορές αυτή την εβδομάδα στην Κίνα, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες για αναζωπυρωμένο πόλεμο τιμών στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.