Την παραίτησή του υπέβαλε την χθες Πέμπτη, επικαλούμενος λόγους υγείας, Ο διευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών του Μάουι (MEMA,) Χέρμαν Αντάγια, ανακοίνωσαν οι Αρχές του νησιού του αμερικανικού αρχιπελάγους της Χαβάης μέσω Facebook.

Ο  Χέρμαν Αντάγια, το προγηούμενο διάστημα επικρίθηκε έντονα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τις πυρκαγιές στο Μάουι, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 111 ανθρώπους, κατά τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό των θυμάτων.

«Με δεδομένη τη βαρύτητα της κρίσης που αντιμετωπίζουμε, η ομάδα μου και εγώ θα τοποθετήσουμε το συντομότερο δυνατόν κάποιον σε αυτή τη θέση-κλειδί», τόνισε ο επικεφαλής των αρχών της κομητείας Μάουι, ο Ρίτσαρντ Μπίσεν.

Ο απολογισμός των θυμάτων των πυρκαγιών που σχεδόν έσβησαν από τον χάρτη πόλη στο νησί Μάουι έφθασε πλέον τους 110 νεκρούς, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι αρχές του αμερικανικού αρχιπελάγους της Χαβάης, που συνεχίζουν τις κοπιώδεις και δύσκολες έρευνες στα αποκαΐδια εν αναμονή της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την προσεχή Δευτέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters